Verdiende zege van Olympia tegen Vitesse

Geplaatst op: Zondag 01 oktober 2017
Olympia'18 heeft goede zaken gedaan door thuis met 3-0 te winnen van Vitesse'08 uit Gennep. Voor de rust waren de teams helemaal aan elkaar gewaagd en werd er niet gescoord. Even voor rust trok Vitesse aan de noodrem en dat betekende een rode kaart op een doorgebroken speler. In de tweede helft kwam het krachtverschil door één man minder bij Vitesse duidelijk tot uitdrukking. Olympia profiteerde daar goed van en won met 3 mooie doelpunten.

In het eerste kwartier was Vitesse de aanvallende partij, zonder echt gevaarlijk te kunnen worden. Daarna nam Olympia het initiatief. Kansen voor Furkan Sarioglu, Douwe Zwaan, Stan Claassen en Jordi Toonen konden net niet worden benut. Ook Vitesse ging voor haar kansen, maar de Olympia-defensie van Levi Meulensteen, Mitch Verstraaten en Ramon Bulkens speelde sterk. Er was volop strijd met aantrekkelijk voetbal. Na 44 minuten ging na een dieptepass Douwe Zwaan  alleen op de keeper af, maar werd daarbij onderuit gehaald door verdediger Jessy Wolff. Scheidsrechter Hajo kon niet anders dan hiervoor de rode kaart te trekken. De vrije trap net buiten de 16 meter leverde niets op.

Vitesse-doelman Lex Wever moest in het begin van de tweede helft een aantal keren handelend optreden. Maar na 62 minuten was het dan toch raak. Via een aantal combinaties werd de vrijstaande Stan Claassen bereikt en op zijn inzet had de Vitesse-keeper geen schijn van kans, 1-0. En na een uitbraak van Furkan Sarioglu werd weer Stan Claassen met een harde voorzet in stelling gebracht en was het 2-0 (68 min.). En na 74 minuten kwam zelfs 3-0 op het scorebord te staan. Na een dieptepass omspeelde Furkan Sarioglu keeper Lex Wever en was het weer raak. In de laatste minuut leek Vitesse alsnog te gaan scoren. Keeper Jasper Görts hield echter ook deze middag zijn doel schoon.

Na twee wedstrijden is Olympia nu geklommen naar de derde plaats met 4 punten, achter de nog ongeslagen koplopers Sparta'25 en Volkel met 6 punten. Zondag 8 oktober speelt Olympia uit tegen Berghem Sport, de nummer 10 met 1 punt.