Olympia'18 wint eerste bekerwedstrijd.

Geplaatst op: Zondag 03 september 2017
Olympia heeft voor de beker in Sambeek de eerste wedstrijd gewonnen. Na een 0-1 ruststand werd een eindstand van 1-3 bereikt. Olympia was als nieuwe Derde Klasser duidelijk de bovenliggende partij, maar Sambeek, Vijfde Klasser, wist de schade toch nog aardig te beperken.

Olympia was in het begin van de wedstrijd veel sterker. Toch moest een blunder van keeper Teun Bloemen Olympia aan de leiding brengen. Een afstandsschot van Mitch Verstraaten van 25 meter glipte tussen zijn handen, 0-1. Olympia hield veldoverwicht maar kwam goed weg vlak voor rust na enkele kansen voor Sambeek. Levi Meulensteen moest zelfs zijn geslagen doelman Sjors Janssen te hulp schieten.

In de tweede helft bleef Olympia de bovenliggende partij. Jordi Toonen trof de lat (58 min.). Uit een mooie combinatie verhoogde Stan Claassen de score 0-2 (59 min.). Uit een tegenstoot van Sambeek kon Martijn Peters uit een onoverzichtelijke situatie de aansluitingstreffer scoren, 1-2 (76 min.). De vreugde was voor Sambeek van korte duur; uit een solo scoorde Stan Claassen 1-3 (77 min.). Daarmee was de wedstrijd gespeeld, eindstand 1-3.

Volgende week zondag 10 september, aanvang 14:30 uur, speelt Olympia de tweede wedstrijd voor de beker thuis tegen Toxandria, dat met 2-1 van SIOL heeft gewonnen. En de derde en laatste wedstrijd in deze poule speelt Olympia weer thuis. De wedstrijd tegen SIOL is vervroegd naar zaterdag 16 september, 18:00 uur.

Basisspelers: Sjors Janssen, Danny van Vlissingen, Mitch Verstraaten, Levi Meulensteen, Bas Janssen, Kevin Ankersmit, Bastiaan Görts, Okki van Dalen, Furkan Sarioglu, Mustafa Yilmaz, Stan Claassen.
Ingevallen wisselspelers: Ramon Bulkens, Jordi Toonen, Vince van den Elsen.