Afstraffing voor Olympia in beker, 0-4.

Geplaatst op: Zondag 10 september 2017
Olympia is thuis in de bekerwedstrijd tegen Toxandria flink onderuit gegaan. Na een 0-1 ruststand, werd het al snel in de tweede helft 0-2 na een strafschop en bovendien een rode kaart. Olympia kwam die klap niet meer teboven. En na een eigendoelpunt werd het in de slotfase zelfs ook nog 0-4. Daarmee lijkt de volgende bekerronde zo goed als zeker te zijn verkeken.

Het eerste wapenfeit in de eerste helft was een vrije trap van Okki van Dalen tegen de lat (13 min.). Toxandria speelde compact en gaf nauwelijks kansen weg. Ramon Bulkens was dicht bij een treffer met een afgeketst schot op de lat (39 min.).Bij een forse botsing moest Bastiaan Görts zwaar geblesseerd het veld verlaten (40 min.). Toen Bas Janssen de bal zo in de voeten van Jeroen Rongen speelde werd dat bekwaam benut door de Toxandria-aanval; keeper Jasper Görts werd uitgespeeld en Melvin van Lankveld bracht Toxandria aan de leiding, 0-1.

Al snel in de tweede helft kreeg Toxandria een reuzekans om de score te verhogen. Even leek Olympia weer het initiatief te nemen totdat een dieptepass noodlottig toesloeg. Levi Meulensteen moest aan de noodrem trekken; dat gebeurde in het strafschopgebied. Scheidsrechter Diouani was onverbiddelijk, gaf een penalty en een rode kaart. Rens de Wit benutte de sctrafschop, 0-2 (57 min.). Olympia moest met 10 man verder. Zowel Toxandria als Olympia kregen nog kansen om de score te wijzigen. Douwe Zwaan was met zijn schot tegen de lat dicht bij een doelpunt. Toen Jeroen Rongen na goed doorgaan vanaf de doellijn voorgaf werd de voorzet door Mitch Verstraaten in eigen doel gekopt, 0-3 (81 min.). En het werd voor Olympia nog erger. Een dieptepass werd door Jeroen Rongen over doelman Jasper Görts gelepeld tegen de paal. En hij was er als eerste bij om Toxandria op een riante 0-4 eindstand te brengen (87 min.). Voor Olympia een ongekend hoge nederlaag.

De laatste bekerwedstrijd in de voorronde wordt vervroegd naar zaterdag 16 september, aanvang 18:00 uur. Olympia speelt dan weer thuis en wel tegen SIOL.