Olympia'18 herstelt zich prima in beker

Geplaatst op: Zondag 17 september 2017
Tegen SIOL heeft Olympia zich, na de 0-4 nederlaag tegen Toxandria, van een heel andere kant laten zien. Het werd na een uitstekende eerste helft, met een ruststand van 5-0, uiteindelijk een ruime 6-1 overwinning. Trainer Wil Beijer moest tegen SIOL het eltfal aanpassen vanwege de schorsing van Levi Meulensteen na de rode kaart tegen Toxandria. Bastiaan Görts was niet van de partij vanwege een gebroken neus, opgelopen in datzelfde duel. Keeper Sjors Janssen nam de plaats in van keeper Jasper Görts.

De wedstrijd begon met veel inzet van beide partijen en veel overtredingen, waartegen scheidsrechter Lange goed optrad. De eerste echte kans was ook een doelpunt. Furkan Sarioglu speelde zich mooi vrij en zijn voorzet was op maat voor Douwe Zwaan en hij liet de 1-0 aantekenen (20 min.). Daarna ging de score rap omhoog. Een combinatie van Stan Claassen met Douwe Zwaan bracht Jordi Toonen in stelling en dat was 2-0 (22 min.). En uit eenzelfde soort situatie, als even daarvoor, kon Jordi Toonen de stand op 3-0 brengen (25 min.).  SIOL was niet bij machte daar zelf iets tegenover te stellen. Uit een corner van Okki van Dalen bediende Douwe Zwaan Ramon Bulkens en dat betekende 4-0 (37 min.). Vlak voor rust moest keeper Sjors Janssen handelend optreden om een tegendoelpunt van SIOL te voorkomen.  En uit een mooie combinatie die bij Stan Claassen begon kon Furkan Sarioglu de 5-0 ruststand op het scorebord brengen (45 min.).

In het begin van de tweede helft moesten keeper Leon Rijckhart en keeper Sjors Janssen slechts een enkele keer ingrijpen. Van weerszijden werden veel wisselspelers ingebracht en dat betekende ook minder scoringskansen. Het duurde tot net voor tijd dat er nog twee keer werd gescoord. Eerst bracht Mustafa Yilmaz de score op 6-0 (88 min.). en daarna maakte Daniël Ilic de eretreffer voor SIOL (89 min.).

Basisspelers Olympia'18: Sjors Janssen, Luc Bussers, Mitch Verstraaten, Ramon Bulkens, Bas Janssen, Yannick Baudet, Jordi Toonen, Okki van Dalen, Furkan Sarioglu, Douwe Zwaan, Stan Claassen.
Ingevallen wisselspelers: Etibar Bachsijev, Mustafa Yilmaz, Hasan Turan.

Zondag 24 september gaat de competitie dan eindelijk van start en speelt Olympia'18 de eerste wedstrijd als derdeklaaser uit tegen Vianen Vooruit. Vianen speelde afgelopen seizoen in de derdeklasse oost en eindigde daar op een zeer verdienstelijke vijfde plaats.