Enerverend duel Olympia - Vianen V. eindigt onbeslist.

Geplaatst op: Zondag 24 september 2017
De eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen 2017-2018 Vianen Vooruit - Olympia'18 is geëindigd in een gelijkspel 0-0. Daarmee is recht gedaan aan de veldverhoudingen. Beide teams hebben fysiek alles gegeven; aan het einde van de wedstrijd was dit goed te zien. Ook de kansen waren over de beide elftallen redelijk goed verdeeld.

De wedstrijd ging lekker fel van start. Onder ideale weersomstandigheden bleef het duel vooralsnog onbeslist. De eerste grote kans was voor Olympia; een actie van Stan Claassen op Douwe Zwaan en weer op Stan Claassen werd door de Vianen-doelman Remco Loeffen schitterend gepareerd. En enkele minuten later moest Olympia-keeper Jasper Görts een kopbal van Jim Bogels uit de bovenhoek wegtikken. Er werd met veel inzet gestreden, wat dan weer resulteerde in overtredingen en gele kaarten. Verder moest Vianen het veelal hebben van de vrije trappen, maar de Olympia-defensie gaf geen kansen weg.

Ook in de tweede helft eenzelfde spelbeeld en hoog tempo. Er ontstonden nog wel enkele kansjes. Blessures hielden de wedstrijd nogal eens op. Het bleef tot de laatste minuut spannend, zeker nadat scheidsrechter Van Dalen er nog vele minuten blessuretijd bijtelde. Maar het bleef 0-0.

Basisspelers Olympia'18: Jasper Görts, Ramon Bulkens, Mitch Verstraaten, Levi Meulensteen, Bas Janssen, Yannick Baudet, Jordi Toonen, Okki van Dalen, Furkan Sarioglu, Douwe Zwaan, Stan Claassen.
Ingevallen wisselspeler: Mustafa Yilmaz.

Zondag 1 oktober speelt Olympia de volgende wedstrijd thuis tegen Vitesse'08 uit Gennep. Vitesse won de eerste wedstrijd thuis met 2-0 van Excellent uit Oploo.