• Aansluiting van Olympia'18 bij de top drie

    Voor de laatste wedstrijd om de tweede periodetitel was de periodekoploper Volkel op bezoek bij Olympia'18. Bij winst was Volkel mogelijk periodewinnaar 2. Na een razendsnelle 1-0 maakte Olympia'18 in de tweede helft een eind aan deze illusie en won met 2-0.

    Olympia'18 opende al na 50 seconden de score. Een hard schot van Kas van den Bosch vanaf rand 16 meter in de benedenhoek was voor de Volkel-keeper Tom van de Burgt te machtig, 1-0. De partijen waren in de eerste helft in evenwicht en gelijkwaardig. Joep Weijers kreeg een mooie kans, maar zonder resultaat. Toch was Volkel dicht bij een treffer bij een schot op de paal even voor rust.

    Eenzelfde spelbeeld in de tweede helft. Nadat Kas van den Bosch in het penaltygebied was gevoerd mocht Okki van Dalen de strafschop nemen. Zijn harde inzet werd echter bekwaam gekeerd door de goalie, 62'. Het was wederom Kas van den Bosch die aan alle onzekerheid een einde maakte en knap de Volkel-defensie op het verkeerde been zette en tegendraads de 2-0 scoorde, 78' (op de foto Kas van den Bosch die de 2-0 laat aantekenen). Daarmee was de wedstrijd gespeeld. Voor beide teams was op een loodzwaar veld door de overvloedige regen van de afgelopen dagen de energie op. Wel vielen er een groot aantal gele kaarten in een overigens sportieve wedstrijd. Vlak voor tijd moest Tijmen na zijn tweede gele kaart met rood vertrekken, 87'.

    Door het gelijkspel van de nummers 1 (Sparta'25) en 2 (DAW Schaijk) ontstaat er een kopgroepje van deze teams met Olympia'18. Sparta'25 heeft 27 punten, DAW Schaijk 26 punten en Olympia'18 25 punten. De eerste periode is al in handen van Olympia'18; de tweede periode pakt nu heel verrassend Rhode/VSB uit Sint Oedenrode, nu de nummer negen.

    Zondag 19 maart speelt Olympia'18 uit tegen Prinses Irene in Nistelrode, de nummer 5 met 19 punten.