• De Neel

  Na enkele dompers nu een echte matinee wedstrijd. 13.00 aftap, 11.45 verzamelen, normaliter tijdstip dat door ondergetekende de eerste goudgele pretcillinder wordt geconsumeerd. Drama tijdstip derhalve. Selectie zoals met menig uitwedstrijd redelijk uitgehold, echter edoch 13 man en genoeg chauffeurs om op verplaatsing te gaan. Wellicht uniek en zeker vermeldingswaardig. Drie ouders van spelers die vandaag rijdienst hadden. Jessica, Hugo en RW bedankt. Devin, Dominique en Mik jullie ook.
  Tweede uitwedstrijd op gras in plaats van het vermaledijde kunstgras, Steef die zijn lenzen in doet, nadat hij met de auto aan is komen rijden en wederom een lekker kopje koffie bij de Baronie bij het verzamelen. Het kan niet fout gaan.
  Aankomst in Gemert, waar een nummer uit de boxen schalt, waar je als vereniging nou niet bepaald goed mee voor de dag komt, mocht je de tekst willen weten, mijn mede leider kent het couplet van buiten. Vragen kost niets, dus houd je vooral niet in als je van matige teksten houdt. Wellicht iets voor de schrijver van de stukjes van het vijfde 😉.
  Na betaling van de borg en de strenge, maar wellicht ook voor Olympia'18 goede regels naar het kleedlokaal. Of wellicht kleedhal. Twee senioren teams hadden ook handig gepast, alleen drie douches passen dan weer niet echt qua faciliteiten.
  Aftap 13.00 niet gehaald, de scheidsrechter van dienst te laat. Begrijpelijk, slechts 4 turven hoog, maar ondanks het gebrek aan lengte fantastisch gefloten. Mannelijk voetbal en niet bij elk wissewasje het spel stil leggen. Maakt het voor de 22 in het veld alleen maar leuker, voor het publiek idem.
  Na een goed begin, waarbij de tactische bespreking door nagenoeg iedereen goed werd uitgevoerd (wij spelen in het blauw wit, de tegenstander in het zwart wit, dus als je de bal hebt, speel je hem naar een blauwwitte) waren er kansen over en weer, waarbij de beste kansen voor ons waren. Slordigheid en pech hielden de brilstand in tact. Echter edoch, net voor het scheiden van de markt, de thee stond al te pruttelen, Dominique uit een hoekschop met zijn linkeroor de 1-0. Terecht. Rust. Thee hebben we niet gezien, wellicht verdwaald in de ruimte, de koelbox met bier keek me uitdagend aan, maar dat beetje ruggengraat dat ik heb, ten volle benut.
  Op naar de tweede helft. Afspraak om snel de 0-2 te maken, maar dat viel nog niet mee. Na in de eerste helft al een aantal keer doortastend op te moeten treden, wederom Steef die lekker in de wedstrijd zat met een aantal goede reddingen. Daarna alsnog de verdubbeling, wederom Dominique op aangeven van Stijn. Met rechts missen om alsnog met links binnen te tikken. Wedstrijd in de pocket zou je denken. En dan opeens uit het niets, De Neel op rechtshalf vandaag, aanname, uithaal en daarna slechts het geluid van de lat. Ongelooflijk, wat een goal had dit kunnen zijn. Eeuwig zonde. Je zou haast denken dat we hier zoveel energie uit haalden, maar helaas. Met man en macht de wedstrijd controleren en toch een tegendoelpunt krijgen. Het zal toch niet. De druk nam toe, het geloof bij de tegenstander ook. Vechten voor elke meter, spelers die er doorheen zitten en nog 10 minuten op de klok. Maar daar waar je terug gedrongen wordt ontstaat ruimte. Diepe bal op Dominique die hem met één voetbeweging meteen aflegt op Devin. 1-3, gespeeld. 3 punten in de tas en daarmee de aanval op de 7de plek afgeslagen.
  Volgende week Erp, da's andere koek. Wees welkom, de koffie is warm, het bier is koud dus wat houdt je tegen. 10.00 sportpark Pelzer