• Eén zwaluw maakt nog geen zomer

  Een dubbel programma rondom Pasen. Door omstandigheden zaterdag maar even kort bij de wedstrijd geweest, derhalve geen verslag. 3-2 verloren, twee terechte penalty's tegen, niets op af te dingen. Wel dat je op zaterdag ook spelers uit je eerste opstelt, niet op het wedstrijdformulier zet en dat pas na de wedstrijd met de scheidsrechter kort sluit. Jammer. Dat heeft zo'n club toch niet nodig. Wij misten er ook genoeg door een vrijgezellenfeest, dus strik erom, gefeliciteerd mannen.
  Dan de maandag, voelt een beetje als Metworst maandag, alleen dan later aan het bier beginnen. Uit naar Oeffelt, tegen het tweede van de Zwaluw. Door een enorm verschil in gespeelde wedstrijden is de stand vertekend, maar de gastheren staan onderaan, met 1 winstpartij en één gelijkspel. Doorgaans niet onze favoriete tegenstanders, voetbal is dan ondergeschikt aan het resultaat, strijd staat dan op 1.
  Verzamelen bij 't Vertrek, iedereen op tijd, behalve Bjorn, die stond gewoon bij Pub Esser. Kan de beste gebeuren, waarschijnlijk door de alcohol van het vrijgezellenfeest (nee, Bjorn gaat niet trouwen) de app niet volledig tot zich genomen.
  Jimmy en Devin vanuit Beugen op de fiets, Casper en Brammert zelfstandig naar Oeffelt, dus veel te veel auto's beschikbaar. Echter edoch, da's beter dan één te weinig.
  Aankomst bij de andere blauwwitte, gratis kopje koffie voor de leiding, kleedlokaal proper en theekan van afgelopen zaterdag nog aanwezig. Door de fantastische kantinedame nog verkocht als ice-tea, maar na twee dagen trekken toch echt teveel van het goede.
  Onduidelijkheid over welk veld waar we onze kwaliteiten mochten etaleren tot 18 seconden voor de aftrap. Veld 2, nee toch veld 1 en uiteindelijk veld 2. Da's 18 seconden lopen, vandaar. Scheidsrechter van dienst in het mintgroen, of mintblauw, eigenlijk geen idee, maar zag er fris en fruitig uit. Regen bij de aftrap, kan me niet herinneren dat we in de afgelopen maanden onder droge omstandigheden aan een wedstrijd begonnen zijn. Het veld verzadigt, de vlagger had spikes nodig om zich langs de lijn te kunnen bewegen.
  De speech voorafgaande aan de wedstrijd leek aan dovenmansoren gericht. Matig begin, weinig druk naar voren en eigenlijk gewoon ronduit slecht. Toch de eerste kant voor de Geitenbokken, Nicky met een kopbal, die vanaf de zijkant kansrijker leek dan in het veld. Naast. Zonde, tegen zulk een tegenstanders moet je snel op voorsprong komen en vanuit daar lekker voetballen. Maar juist het scoren is een beetje onze achilleshiel. Kansen creëren we wel, maar afronden is toch een vak apart. Sterker nog, het had zomaar 1-0 kunnen worden, maar Steef met een uitermate puike redding hield het doel schoon.
  Het spelbeeld was in ons voordeel, maar daar krijg je geen punten voor. Nadat ondergetekende en spits van dienst Nicky enkele onvriendelijkheden hadden uitgewisseld, vlak erna toch de 0-1. Levi met een bekeken schuiver. Vlak erna rust. Kort moment van reflectie van ondergetekende en Nicky en de spreekwoordelijke kou uit de lucht.
  Thee, gelukkig nieuwe met veel suiker en bananen en appels. Een donderspeech en daarna vol gas de tweede helft in. Doel, de wedstrijd z.s.m. in het slot gooien. Dat werkte wonderbaarlijk wel. Jimmy, niet heel klein, maar volledig vrij gelaten kon de bal zomaar binnen koppen. In the pocket zoals men dan in het Engels zou zeggen. Desalniettemin, door enkele wisselingen aan onze kant, de organisatie net niet helemaal scherp, 1-2. De tegenstander kreeg hoop, maar één Zwaluw maakt geen zomer. Nagenoeg vanaf de aftrap de 1-3 tegen de touwen gejankt door Bjorn. Meteen de hoop weggenomen en dat zou genoeg moeten zijn. Ware het niet dat de in het mintgroen/blauw getooide scheidsrechter onze uitstekende vlagger totaal negeerde en de 2-3 goedkeurde. Hij nam niet eens de moeite om Kas van repliek te dienen. Dat was op zijn zachtst gezegd merkwaardig en paste ook helemaal niet bij de wedstrijd.
  Wederom hoop voor de thuisheren en wederom het enige juiste antwoord van de mannen die het blauwwit mochten verdedigen. 2-4 Levi en daarmee elke illusie op een resultaat weggenomen bij de Oeffeltenaren. Daarna nog enkele vileine acties vanuit de thuisploeg, maar we lieten ons niet kennen. Resultaat; drie punten mee naar Boxmeer, terecht niets op af te dingen, maar zeker niet onze beste wedstrijd.
  Door de paasverplichtingen na afloop een lage opkomst bij het vertrek voor de derde helft, maar daar toch nog enige openbaringen opgevangen, wellicht een causaal verband met de alcohol, niemand zal het weten. De lampen boven de bar kregen van Steef, die overigens aan de cola zat, typering buttplug mee. Nu ben ik daar niet direct een kenner van, maar ik geloof Steef op zijn woord.
  De dame achter de bar, maakte ons lekker met een broodje Bamischijf, de pittige variant, helaas moest ze op haar tellen terug komen. Niet aanwezig. Wel nootjes en uitbater in persona even klaar met het klussen kwam nog even aanschuiven. Wat denk je. Zelfs op tweede paasdag levering, dus toch nog maar een poging gedaan om alsnog de pikante bamischijf te bestellen. Je gelooft het niet, maar zal niet bij de levering. Desalniettemin een goede maandag en op naar komend weekend. Revanche voor onze slechtste wedstrijd dit seizoen. Toxandria nu bij ons op bezoek. Kom het zien op sportpark Pelzer.
  PS. Dominique, je hebt nieuwe schoenen nodig.