• Gevoelige nederlaag in Heeswijk

    Tegen de nummer voorlaatst Heeswijk heeft Olympia'18 ondanks veel blessures toch een onverwacht hoog verlies moeten incasseren. Na een vroege voorsprong voor Olympia'18 vielen vlak voor rust twee tegendoelpunten. De wissels in de tweede helft konden het tij niet keren. Na persoonlijke fouten wist Heeswijk de voorsprong verder uit te bouwen en haalde met een riante uitslag van 5-1 de eindstreep.

    Al vroeg in de wedstrijd werd de 17-jarige Olympia-keeper Camiel Pennings op de proef gesteld, maar hij verdedigde zijn doel bekwaam. De eerste kans voor Olympia was meteen raak. Een snel opgezette aanval werd door Lewis Menga rustig afgerond, 0-1 7'. Olympia bleef daarna een licht veldoverwicht houden. Joep Weijers was dicht bij een tweede treffer maar zijn pegel werd door Heeswijk-keeper Rick Schouten over het doel gewerkt. Een reuzekans voor Teun Lemmen werd vrij voor de keeper gestopt. Een nog grotere kans was er wederom voor Joep Weijers, maar zijn schot belandde op de paal. Na getreuzel met uitverdedigen haalde Juul Heerkens verwoestend uit vanaf 30 meter en trof doel, 1-1 44'. Een minuut later werd uit een corner door de vrijstaande Max Sluiter de 2-1 binnengekopt.

    Al snel in de tweede helft kreeg Olympia de nekslag. Verdediger Jessy Wolff verspeelde de bal waarna Jens van Lieshout alleen op het doel afging en de 3-1 scoorde, 57'. De aansluitingstreffer kwam even later helaas niet tot stand; de inzet ging via keeper en lat over. Heeswijk vergrootte nog verder de voorsprong . Een snelle counter met prima voorzet werd door Max Sluiter weer verzilverd, 4-1 74'. En de scoringsdrift van Heeswijk was nog niet gestild. Een vrije trap werd met een wippertje over de Olympia-muur geplaatst waarna wederom Max Sluiter met een stiftbal Olympia-keeper Camiel Pennings het nakijken gaf, 5-1 89'.

    Olympia'18 is door deze uitslag op de voorlaatste plaats beland. Zes punten uit 7 wedstrijden met 8 keer gescoord en 18 tegen. Zondag 26 november is Olympia'18 vrij. Donderdag 30 november 20:00 uur wordt er ingehaald en wel Olympia'18 - SSS'18. SSS'18 is laatste met 0 punten. Op donderdag 23 november 20:00 uur speelt Olympia'18 een oefenwedstrijd tegen Beuningse Boys op de velden van Achilles'29 in Groesbeek. Op 3 december 14:00 uur speelt Olympia'18 voor de competitie uit tegen Handel, de nummer 2.

    Foto Bas Delhij: Olympia-spelers in het rood v.l.n.r. Lewis Menga, keeper Camiel Pennings (in het groen), Jessy Wolff, Mitch Verstraaten, Tijmen Philips, Hugo Minten.