• In reservetijd voor beker uitgeschakeld

    In de achtste finale heeft Olympia'18 tegen ZSV in Deurne ondanks een groot aantal kansen alsnog in minuut 93 het onderspit moeten delven. Het was spits Davy Althuizen die met zijn vrije trap, op de rand van het strafschopgebied, de thuisclub, tegen de veldverhouding in, aan de overwinning hielp, 1-0.

    Het veldoverwicht van Olympia'18 kwam deze wedstrijd o.a. tot uiting in het groot aantal te nemen corners. Tijmen Philips was daaruit kansrijk na 9'. Een inzet van Joep Weijers werd na een kwartier spelen van de doellijn gekopt. En andermaal was Tijmen Philips dicht bij een treffer uit een corner. Slechts een enkele maal moest Olympia-keeper Camiel Pennings handelend optreden. Na een half uur spelen kon de ZSV-doelman met moeite een kopbal van Mihajlo Radojevic overtikken. Joep Weijers waagde vanaf de middellijn een afstandsschot over de keeper maar dat ging net over de lat. Nog meer corners konden Olympia geen geluk brengen en gingen net naast.

    Ook in de tweede helft kreeg Olympia een aantal goede kansen. Teun Lemmen net naast, tweemaal op rij reuzekans en Juul Schelbergen zag vrij voor de keeper zijn inzet gekeerd. Andermaal even voor tijd nog een grote kans voor Teun Lemmen, maar weer geen prijs. Vanwege het vele wisselen kwam er enkele minuten extra bij. In de allerlaatste speelminuut schoot spits Andy Althuizen naar de kwartfinale, 1-0 93'.

    ZSV gaat door in de beker en speelt de volgende wedstrijd in de kwartfinale tegen DAW Schaijk. Olympia'18 speelt zondag 18 februari 14:30 uur thuis de inhaalwedstrijd voor de competitie tegen Union Malden. Na 12 wedstrijden voor beiden staat Union op plaats 6 met 16 punten, Olympia'18 staat op plaats 8 met 15 punten.

    Bovenstaand foto Bas Delhij.