• Krachtsverschillen in Tweede Klasse G worden nog kleiner

    Met nog 6 wedstrijden te gaan wordt het in punten steeds spannender. De onderlinge verschillen zijn minimaal. Olympia'18 had een mooie dag kunnen beleven door te winnen bij Prinses Irene en daarmee koploper te worden. Het werd evenwel een verdiende 3-0 nederlaag. Een gehavend Olympia'18 kwam door blessures en schorsingen in Nistelrode duidelijk tekort.

    Prinses Irene ging fel van start en na een eerste kans was het even daarna wel raak. De Olympia-defensie werd via een aantal schijven uitgespeeld en Tim van den Brand bracht via binnenkant paal met een schuiver de thuisclub aan de leiding, 1-0 (6'). Prinses Irene bleef de aanvallende ploeg en met het schot van jeugdspeler Stan Driessen halverwege de eerste helft was dit pas het eerste wapenfeit van Olympia'18 (zie bovenstaande foto Bas Delhij). Het was overigens een aantrekkelijke en sportieve partij die onder prima leiding stond van scheidsrechter Jeffery Adu Boahen. Na nog enkele goede kansen voor Prinses Irene was het Kas van den Bosch die vlak voor rust Olympia'18 bijna op gelijk hoogte bracht, 45'.

    De tweede helft was Olympia'18 aanvallender maar de kansen werden jammerlijk ruimschoots gemist. Daarna nam Prinses Irene meer het initiatief en was steeds dreigend. Nadat Guus Reijnders Levi Meulensteen de bal ontfutselde kon hij ongehinderd op het doel afgaan en liet Olympia-keeper Niek van Dijk kansloos, 2-0 (75'). De strijd was gestreden en na een aanval over de vleugel was het Aron van de Rijt die de 3-0 (81') liet aantekenen.

    Ondanks de nederlaag blijft Olympia'18 op plaats 3 met 25 punten. Ook de medekoploper de nummer 1 Sparta'25 verloor en de nummer 2 DAW Schaijk speelde gelijk; beide hebben nu 27 punten. De winnaar van vandaag Prinses Irene staat op plaats 4 met 22 punten.

    Zondag 26 maart speelt Olympia'18 thuis tegen de nummer 10 Eendracht'30 uit Mook met 18 punten. In Mook werd het 1-1.