• Laatste bekerduel eindigt in een gelijkspel

    In de laatste bekerwedstrijd in de voorronde troffen de twee reeds geplaatsten elkaar. Volharding en Olympia'18 hadden beiden hun eerste twee wedstrijden gewonnen en streden nog om het prestige. Na een 0-2 ruststand eindigde de wedstrijd in een 2-2 gelijkspel.

    In de eerste helft waren er voor beide teams kansen om de score te openen. Het was een aantrekkelijk duel met veel inzet. Maar vooralsnog hielden de Volharding-keeper Bono Barten en de Olympia'18-keeper Niek van Dijk hun doel schoon. Op aangeven van Joep Weijers wist Freek Kerkhoff de score te openen, 0-1 41'. Even later mocht Olympia'18 vanaf 11-meter de score verhogen wegens het onderuithalen speler. In eerste instantie werd de penalty van Joep Weijers door Bono Barten gestopt, maar in de rebound alsnog door hem verzilverd, 0-2 44'.

    In de tweede helft werden veel wisselspelers ingebracht. Het aantal kansen nam af. Toch kwam Volharding onverwacht aan de aansluitingstreffer. Sharif Tah waagde van 30 meter een afstandsschot en verschalkte daarmee keeper Niek van Dijk, 1-2 73'. Voor Volharding was dit het sein om voor een beter resultaat te knokken. Olympia'18 wist zich nog te redden uit een aantal corners. Vanwege de vele wissels en drinkpauze duurde de tweede helft langer. Uit een vrije trap kwam Volharding door een kopbal van Nino Janssen toch nog langszij, 2-2 90+7'.

    Zondag 24 september gaat de competitie dan eindelijk van start. Olympia'18 speelt de eerste wedstrijd thuis tegen Eendracht'30 uit Mook. In het afgelopen seizoen eindigde Olympia'18 als 4de en Eendracht'30 werd 5de.

    Foto bovenstaand: Bas Delhij.