• Met moeite Heeswijk de baas

    Al vroeg in de wedstrijd opende Olympia'18 de score. Toch was Heeswijk een moeilijke tegenstander zeker nadat al snel in de tweede helft de gelijkmaker tot stand kwam. Na een uur spelen nam de thuisclub andermaal de leiding en stond die ook na hectische momenten niet meer af.

    Heeswijk nam vanaf het begin het initiatief. Olympia'18 liet dat gebeuren. Maar uit de eerste de beste aanval was het wel raak door Olympia. Sam Luppes ging snel door op de rechtervleugel en passte op Kas van den Bosch. Zijn voorzet was precies op maat voor Sem Janssen, die simpel de 1-0 kon scoren (12'). Heeswijk was nog dicht bij een treffer, maar veelal speelde de wedstrijd zich af op het middenveld.

    Uit een mooie combinatie trok Tijn Bosch van Heeswijk via binnenkant paal de stand weer gelijk, 1-1 (50'). Even later weer Heeswijk, maar het schot ging net over. Nadat Olympia nog net niet op voorsprong kwam was het weer Sem Janssen die voor zijn tweede treffer van de middag zorgde. Na een scrimmage in de 16 meter bediende Sam Luppes Juul Schelbergen die Sem Janssen met een subtiele schijnbeweging de tweede van de middag liet maken, 2-1 (61'). Zie bovenstaande foto van Bas Delhij nadat Sem Janssen zojuist heeft gescoord. Jammer genoeg werd Olympia nog een doelpunt onthouden wegens vermeend buitenspel. Beide teams kregen nog mooie kansen maar misten daarbij het nodige geluk. In de slotfase werd het erg rommelig en kende veel overtredingen, waarop de scheidsrechter beide teams op gele kaarten trakteerde.

    Met nog twee wedstrijden te gaan blijft Olympia'18 de nummer 3 met 32 punten, evenveel punten als de nummer 2 DAW Schaijk. De onbetwiste koploper is Sparta'25 uit Beek en Donk met 37 punten. De voorlaatste wedstrijd gaat Olympia'18 op bezoek bij Sparta'25 op zondag 14 mei en de laatste speeldag 21 mei is dan thuis tegen DAW Schaijk.