• Milsbeek 2 - Olympia'18 4

  Milsbeek 2 – Olympia’18 4

  Het is zondagochtend 09.00 uur nog 2 uur wachten voordat we om 11.00 uur aanwezig moeten zijn bij de Baronie voor de altijd lastige uitwedstrijd naar t 2e van Milsbeek. Tax is inmiddels al aardig dronken aan t worden in Den Bosch (spaarkasuitje) want ach het is inmiddels toch ook alweer 10.30 uur.
  De tijd verder uitgezeten en allemaal aanwezig en op tijd bij de Baronie. Behalve Jimmi maar die ging dan ook rechtstreeks zoals afgesproken.

  Aangekomen in Milsbeek gingen we omkleden opstelling bekend, wissels teleurgesteld en Stefan staat te roken. Inmiddels 11.40 en Stefan zegt ineens ik zal eens kijken hoe het gaat met de kuit. Verder geen probleem natuurlijk met een selectie van 16 spelers maar wel als je de keeper bent! Gelukkig was Dennis bereid om de handschoenen aan te trekken mits nodig.
  Bij het aantrekken van de 1e sok schiet het er uiteraard al in bij Stefan en besluiten we Dennis om te turnen tot keeper.

  Nog even terugkomend op de opstelling we spelen inmiddels al 34 jaar 4-4-2 met het vierde maar dit schenen we niet onder de knie te hebben volgens een aantal spelers. Ik zal hier verder geen namen noemen. Dus wat doe je dan als coach als je de week ervoor erbarmelijk met 0-3 verloren hebt van Menos 1 op eigen veld je oren laten hangen en 4-3-3 gaan spelen.

  De 1e helft begint en meteen zien we dat de mannen van Milsbeek er behoorlijk op gaan klappen wat al na 10 minuten resulteert in de 1-0 voor Milsbeek. Goed uitgespeeld over rechts en we zullen voor Dennis maar zeggen dat hij onhoudbaar was. Een tiental minuten later weer een aanval over rechts en Milsbeek komt op een 2-0 voorsprong. Tot deze stand heeft de positionering van de spelers nog niets geholpen.
  Inmiddels is Roell al uitgevallen met een kuitblessure en heeft hierin al contact gezocht met onze persoonlijke fysiotherapeut Brammert voor een consult. Niet wetende dat Roell in de 2e helft nog 4 spelers aan dit lijstje toe moet gaan voegen maar hier later meer over.

  De wedstrijd gaat weer verder en we staan nog steeds 2-0 achter. We creëren een paar kleine kansen maar helaas nog geen doelpunten. Er is mij altijd verteld dat Moonen goed kon koppen en dit is na afgelopen zondag ook niet gelogen alleen het op goal koppen moet nog even getraind worden.

  We klokken inmiddels 33 minuten in de 1e helft en een speler van Milsbeek denkt laat ik eens van een meter of 30 de bal op de volley buitenkant voet nemen want dit doe ik bijna iedere week. Normaal moet je deze bal dan aan de andere kant van de maas weer ophalen maar deze keer niet de bal vliegt prachtig in de lange hoek. Gheorge Hagi, Maradona en Carlos Valderama zouden applaudisseren voor dit soort doelpunten dus dat hebben wij dan ook maar gedaan.
  We hebben met toch goed voetbal de rust bereikt maar helaas nog niet gescoord.

  Er worden in de rust wat wissels doorgevoerd en wordt zelfs al gesproken om de 4-4-2 weer op te pakken maar hier was de coach niet voor te porren.

  De 2e helft begint en we starten goed en creëren wederom wat kansen maar helaas zijn Vince en Tommy net niet scherp genoeg waardoor de keeper kan pareren.
  In de 57e minuut gebeurd het dan toch Vince komt door over links en passeert de keeper in de lange hoek 3-1.

  Hierna blijft het spel van onze kant goed en verzorgt. Mik kaatst een bal op een meter of 35 van de goal op Erik en die ziet de keeper voor zijn doel staan en denkt laat ik die bal er eens prachtig over heel leggen. De bal verlaat de voet van Erik en zeilt richting de bovenhoek over de keeper heen maar helaas was de keeper 1.90 en tikt deze de bal net onder de lat vandaan tot een corner. Wereldgoal van Erik door de spreekwoordelijke neus geboord!

  Tevens is de prijs slechtste schwalbe dit seizoen ook vergeven aan Rob-Willem. Want als je door de scheidsrechter gehinderd wordt en dan tergend langzaam op de grond valt krijg je zelfs in Milsbeek geen vrije trap.

  Ik zou nog terugkomen op de nieuwe klanten van Brammert. Roell had inmiddels de afspraak al staan maar daar kwam na een sprint richting de zijlijn van RW met als gevolg een blessure en een razendsnelle wissel waar zelf Roger Schmidd jaloers van zou worden RW bij met een bovenbeenblessure.

  De wedstrijd liep op zijn einde en de nr 3 op de lijst voor Brammert staat genoteerd Guido strompelt na een knie tegen knie botsing naar de kant.

  89e minuut krijgen we nog de 4-1 tegen wat tevens de eindstand is.

  Ondanks het verlies toch een goed gevoel over gehouden aan het vertoonde spel.

  Strik, Brammert die 4-3-3 is misschien zo slecht nog niet!