• Na reeks nederlagen een overwinning

    Na een reeks van vier nederlagen op rij heeft Olympia ditmaal de volle drie punten binnengehaald. Tegenstander was de nummer laatst Venhorst dat de laatste wedstrijd nog met 5-0 won van Real Lunet uit Vught. Wegens een blessure moest Olympia starten zonder de aanvallers Sam Luppes en Mustafa Yilmaz.

    De eerste helft had Olympia een veldoverwicht, maar doelman Justin Rullens was een sta-in-de-weg bij een enkele kansen. Het dichtst bij een treffer was Sem Janssen met zijn schot tegen de paal. In de rust moest Justin Rullens afhaken door een blessure. Zijn vervanger werd de 47-jarige Erwin van Delst.

    Olympia ging in de tweede helft fel van start. Juul Schelbergen bood Tijmen Philips een goede kans om de score te openen. Toch waren het ook deze spelers die in een combinatie Freek Kerkhoff de eerste treffer lieten maken, 1-0 (47'). Olympia verhoogde de stand naar 2-0 door Tijmen Philips op aangeven van Freek Kerkhoff (63'). Coach Wil Beijer bracht hierna een aantal wisselspelers in. Bastiaan Görts stond koud in het veld en verhoogde met een kopbal de stand naar 3-0 (76') op aangeven van Freek Kerkhoff. En even later waren de rollen omgedraaid, Bastiaan Görts bracht Freek Kerkhoff in scoringspositie en met een geplaatst schot uit de draai werd het 4-0 (81'). Daar bleef het bij. Olympia-keeper Damian Marten hield zijn doel schoon.

    Olympia stijgt door deze uitslag een plaats en staat nu 7 met 32 punten uit 23 wedstrijden. Zondag 22 mei is de wedstrijd Volkel - Olympia'18. Volkel is nu 10de met 25 punten.