• Nog geen kampioenschap voor Sparta'25

    Op de voorlaatste speeldag stond de wedstrijd Sparta'25 (nummer 1) tegen Olympia'18 (nummer 3) op het programma. Bij winst zou Sparta'25 kampioen zijn en promoveren naar de Eerste Klasse. Ook Olympia'18 maakte nog een kleine kans op de titel. Het kampioensfeest moest echter nog worden uitgesteld. De wedstrijd eindigde onbeslist 1-1.

    Na een kwartier spelen had Sparta'25 de leiding moeten nemen, maar een reuzenkans werd om zeep geholpen. Sparta'25 had het beste van het spel. Zeker tegen het einde van de eerste helft kreeg de thuisclub een aantal mogelijkheden om op voorsprong te komen. Maar Olympia-doelman Jasper Görts hield met prachtige reddingen zijn doel schoon. Het spel werd na een half uur nog even stilgelegd omdat de fanatieke aanhang van Sparta'25 met rookbommen spelen even onmogelijk maakte.

    Nadat Olympia'18 in de tweede helft uit een corner gevaarlijk werd bracht Sparta-keeper Bram Werdens met een verre uittrap Freek Schoones in stelling en vrij voor de keeper betekende dat 1-0 na 49'. Gaandeweg werd Olympia'18 meer dreigend. Toch moest keeper Jasper Görts andermaal zijn kwaliteiten tonen. Nadat invaller Stan Driessen bijna de gelijkmaker kon scoren was het Kas van den Bosch die uit een corner van Sam Luppes de bal ineens op de slof nam en prachtig de 1-1 op het scorebord bracht, 73'. Het laatste kwartier kende een prachtig zinderend slot. Beide teams gingen voor de volle winst. Maar in de stand veranderde niets meer.

    Doordat concurrent DAW Schaijk thuis met liefst 6-0 won van SSS'18 valt volgende week zondag 21 mei op de laatste speeldag pas de beslissing voor het kampioenschap. DAW komt op bezoek bij Olympia'18. Sparta'25 heeft 3 punten meer dan DAW. DAW kan bij winst kampioen worden als Sparta'25 verliest van Heeswijk, dat moet winnen om eventueel nacompetitie te ontlopen. Voorwaar volop ingrediënten voor een buitengewoon spannende slotdag.

    (foto Bas Delhij met doelpuntmaker Kas van den Bosch)