• Olympia'18 komt net tekort tegen Someren

  Olympia'18 heeft in de laatste bekerwedstrijd in en tegen Someren het onderspit moeten delven. Tegen de kersverse Eerste Klasser werd het na een 1-0 ruststand een 2-1 eindstand.

  In de eerste helft probeerde Olympia met compact verdedigen de schade op het sterkere Someren te beperken. Dat lukte tot de 36ste minuut. Een steekpass bracht Mike Verdonschot in stelling en zijn harde inzet werd door keeper Jasper Görts nog bijna gekeerd, maar in de rebound was hij kansloos, 1-0. Someren kreeg hierna nog goede kansen om de score te verhogen.

  Coach Wil Beijer wisselde in de tweede helft de aanvallers Tijmen Philips en Teun Lemmen voor Sem Janssen en Juul Schelbergen. Een mooie pass van Okki van Dalen bereikte Sam Luppes en met een snelle rush passeerde hij keeper Sil Joosten met zijn schuiver via binnenkant paal, 1-1 (48'). Even later scheen een lange bal over de achterlijn te gaan, maar wist Someren deze bal toch nog voor de doelmond te brengen. Olympia was uit positie gespeeld en het was uiteindelijk Thijs Martens die Someren weer aan de leiding bracht, 2-1 (52'). Hierna kreeg Olympia nog enkele kansen op de gelijkmaker, zeker toen Juul Schelbergen even voor tijd zijn bal over de uitgekomen keeper Joosten net over de lat schoot. Al met al een aantrekkelijke tweede helft.

  Olympia heeft in deze bekerreeks de nodige progressie gemaakt. Het startte met een uitnederlaag van 5-2 bij NWC in Asten, daarna een 2-2 gelijkspel tegen SSS'18 Overloon en tot slot een 2-1 nederlaag bij Someren. Maar de beker zit er dus nu op.

  Zondag 25 september start de competitie voor Olympia in de Tweede Klasse met een thuiswedstrijd tegen Groesbeekse Boys. Een week later uit tegen Schijndel.

  Basisspelers: Jasper Görts, Ramon Bulkens, Mitch Verstraaten, Jessy Wolff, Teun Martens, Siem Loeffen, Kas van den Bosch, Okki van Dalen, Teun Lemmen, Tijmen Philips, Sam Luppes.
  Ingevallen wisselspelers: Sem Janssen, Juul Schelbergen, Joep Weijers.