• Olympia'18 verliest bij DAW Schaijk met 2-1

Olympia'18 verloor voor de derde keer dit seizoen. Alle drie de keren met 2-1, waarvan twee thuis tegen SSS'18 en Sparta'25. Zondag 11 december speelde Olympia'18 in Schaijk tegen nummer 3 DAW. De laatste wedstrijd ook voor de winterstop, die zondag 5 februari eindigt.

Een op papier lastige wedstrijd en dat bleek ook in de praktijk. Olympia'18 moest aantreden zonder 4 belangrijke spelers, die vanwege een fikse blessure (3 spelers) of vakantie afwezig waren en dat gemis was wederom behoorlijk voelbaar. Teveel spelers hadden te maken met een vormdip. Verder te weinig rust en overzicht aan de bal, onvoldoende vleugelspel met voorzetten vanaf de zijkant en nauwelijks kansen tegen een ook aanvallend spelend DAW, dat beschikte over twee razendsnelle, gevaarlijke buitenspelers. Het werd zodoende wel een leuke, interessante wedstrijd.

Voor de rust kwam Olympia'18 op 0-1 nadat Kas van den Bosch een fout van een DAW-speler koel en beheerst afstrafte. DAW kreeg geen echte uitgesproken kansen, alhoewel Jessy Wolff een keer redding moest brengen. Aan de andere kant werd een inzet van Levi Meulensteen gered door een DAW-speler en was Stan Driessen een keer gevaarlijk.

Olympia'18 kwam niet scherp uit de theepauze, terwijl DAW juist furieus startte. Een fout op het middenveld van Olympia'18 werd door de Schaijkse ploeg kort na rust genadeloos afgestraft: 1-1 door Jacco van der Heijden. De beslissing viel na ruim een uur spelen. DAW mocht een directe vrije trap nemen op de rand van het strafschopgebied. De muur werd zorgvuldig neergezet door doelman Jasper Görts, doch bij het gericht en fraaie schot van Jacco van der Heijden draaide een Olympia-speler plots weg met zijn rug en vloog de bal halfhoog het doel in, 2-1. Olympia'18 ging nu drukken en bracht ook 2 wissels in: Juul Schelbergen en Sem Janssen. Doch er ontstond nauwelijks of geen geen gevaar in de 16 meter van DAW. Alleen Tijmen Philips was na een prima actie over links dicht bij 2-2. Zijn inzet eindigde via een DAW-speler op de paal.

Sparta'25 staat na 11 wedstrijden bovenaan met 19 punten. Twee en drie staan Olympia\\18 en DAW Schaijk met 18 punten.

Verslag: Frans Fleuren. Foto: Bas Delhij.