• Olympia'18 verliest derde bekerwedstrijd kansloos met 1-5 van Wittenhorst

    Wittenhorst en Olympia'18 de twee opponenten voor de laatste bekerwedstrijd op 13 september wisten zich beiden al verzekerd voor de volgende bekerronde. Allebei hadden ze hun eerste twee wedstrijden gewonnen van de Tweede Klassers LHC Eygelshoven en RKVVO Oerle (Veldhoven). Olympia'18 Tweede Klasser bond nu de strijd aan tegen Eerste Klasser Wittenhorst. En dat klasseverschil kwam in de wedstrijd zeer nadrukkelijk tot uiting. In een eenzijdig duel toonde Wittenhorst zich oppermachtig en de 1-5 uitslag had gemakkelijk nog hoger uit kunnen vallen.

    Al na 4 minuten nam Wittenhorst de leiding. Via de vleugel werd de bal hard ingeschoten en keeper Jasper Görts pareerde de bal nog maar was in de rebound kansloos, 0-1. Het werd een aantrekkelijke eerste helft met prima en snelle combinaties van de kant van Wittenhorst. Razendsnelle combinaties in 21ste minuut betekende 0-2. Wittenhorst was steeds dreigend en onder deze druk kwam de Olympia-defensie tekort en werd het 0-3 (33 min.). Met deze stand brak ook de rust aan.

    Toch kwam Olympia in de tweede helft aan een doelpunt. Een actie voorbereid door Sam Luppes bereikte Jordi Toonen en dat was 1-3 (50 min.). Het hoge tempo van de eerste helft werd niet meer gehaald. Keeper Jasper Görts moest enkele malen reddend optreden. Maar uit een solo werd de stand verhoogd naar 1-4 (70 min.) en naar 1-5 (78 min.), de eindstand. De doelpuntenproduktie van de zijde van Wittenhorst kwam van Jeroen Verkennis (3x) en de broers Giel en Joep Beurskens. Trainer Ton Kosterman, oud-trainer van de Olympia-jeugd, was zeer tevreden over eerste helft maar zag zijn team in de tweede helft wel een tandje terugschakelen.

    Daarmee zit de eerste bekerronde erop, waarbij Olympia'18 zich heeft geplaatst voor de volgende. De aandacht kan nu weer uitgaan naar de competitie. De eerste competitiewedstrijd, zondag 20 september, begint Olympia'18 uit naar Vianen Vooruit; altijd een met spanning tegemoet geziene derby. En zondag 27 september al meteen een kraker en wel thuis tegen Volharding. Met recht kunnen we nu zeggen: We zijn begonnen.