• Olympia heeft tegen NWC het onderspit moeten delven. Op deze zege viel niets af te dingen. Na een 2-0 ruststand kwam NWC zelfs op 3-0 maar even voor tijd gaf Olympia met een treffer de score een draaglijker aanzien, 3-1. Het nog niet meespelen van Douwe Zwaan en Jochem Zwaan werd node gemist.

    De eerste beste kansen waren voor NWC. Ook Olympia kreeg kansen via F reek Kerkhoff en Jordi Toonen. Maar NWC heerste in de eerste helft. Het was Tijs van Tilburg die met zijn solo de Olympia-defensie uitspeelde en doelman Jasper Görts het nakijken gaf, 1-0 (25 min.). NWC bleef drukken en even voor rust werd de score via mooie combinaties verdubbeld door Jeroen van Deursen, 2-0 (41 min.).

    Ook in de tweede helft warden de beste kansen voor NWC dat kon blijven bouwen. Olympia had geen grip op het mmiddenveld. Na een overtreding in het strafschopogebied verhoogde Tijs van Tilburg de stand naar 3-0 (71 min). NWC liet de teugels wat vieren en daardoor kreeg Olympia meer ruimte en kansen. voor Olympia bracht Bjenze Graat met een schot in de benedenhoek de stand op 3-1 (84 min).

    Verder spelen in Poule 72 van de KNVB-districtsbeker Venlosche Boys (Eerste Klasser) en Lindenheuvel-Heidebloem uit Geleen (Tweede Klasser). Venlosche Boys verloor thuis verrassend met 2-3 van Lindenheuvel. Zondag 8 september speelt Olympia thuis tegen Venlosche Boys en gaat 15 september op bezoek bij Lindenheuvel in Geleen. De nummers 1 en 2 in deze poule gaan over naar de volgende bekerronde.

    Basisspelers Olympia'18: Jasper Görts, Ramon Bulkens, Mitch Verstraaten, Timo Peters, Job Stevens, Levi Meulensteen, Freek Kerkhoff, Okki van Dalen, Jordi Toonen, Bjenze Graat, Sam Luppes.

    Ingevallen wisselspelers: Bas Janssen, Noud Maassen, Tijmen Philips.