• Onfortuinlijke start competitie; Olympia'18 verliest in Vianen met 2-1

    Op de eerste competitiedag is Olympia'18 tegen een gevoelige nederlaag opgelopen. De teams waren goed aan elkaar gewaagd, maar Vianen Vooruit was ditmaal de gelukkigste. De coronamaatregelen waren in goed overleg met de Gemeente Cuijk en de KNVB uitgevoerd. Ondanks het prachtige nazomerweer waagden er zich slechts 200 toeschouwers een gang naar het voetbalveld; vorig jaar nog 500.

    Na een aftastend begin viel er in het eerste halfuur weinig te beleven. De eerste gevaarlijke actie kwam van Olympia'18. Uit een vrije trap kopte Mitch Verstraaten tegen de paal. Uit de eerste echt gevaarlijke aanval van Vianen Vooruit was het meteen raak. Een actie over de vleugel, waarbij de Olympia-defensie van Olympia niet goed stond, bereikte Jeroen Ebben en hij knalde raak, 1-0 (42 min.).

    Al snel in de tweede helft verhoogde Vianen de score. Na een misverstand over buitenspel gaf Rik Renirie met een bekeken lob keeper Jasper Görts het nakijken, 2-0 (50 min.). Enkele minuten later was Vianen zelfs dichtbij een nog hogere score. Na een handsbal van Vianen en een toegekende penalty, prima benut door Freek Kerkhoff, kreeg Olympia weer hoop 2-1 (69 min.). Ondanks fel aandringen van Olympia hield Vianen stand.

    Na deze teleurstellende uitslag voor Olympia komt zondag 27 september Volharding op bezoek. Volharding begon de competitie goed met een 2-1 overwinning op Venhorst. De wedstrijd Olympia'18 - Volharding is DE derby waarbij weer veel publiek wordt verwacht, uiteraard conform de richtlijnen voor corona.