• Onverwachte monsteruitslag, 1-8

  Op de laatste speeldag heeft DAW Schaijk een ongenadige dreun uitgedeeld. Van meet af aan liet DAW blijken dat het voor het kampioenschap of een periodetitel ging. Zag het er in de eerste helft voor Olympia'18 nog gunstig uit ondanks de pressie van DAW, in de tweede helft werd er in een tijdsbestek van 12 minuten liefst 5 keer gescoord en was de thuisnederlaag ongekend.

  Al vanaf de eerste minuten nam het felle DAW het initiatief. Olympia werd onder druk gezet en kwam nauwelijks aan voetballen toe. In een fase dat de eerste stormloop van DAW was geluwd leidde balverlies in de Olympia-defensie tot het eerste doelpunt. Jacco van der Heijden kwam vrij voor Olympia-doelman Jasper Görts en scoorde beheerst de 0-1, 24'. Olympia kwam vlak voor rust nog goed weg met een schot op de paal.

  Ook in de tweede helft ging DAW fel van start en scoorde door Corik Megens via binnenkant paal de 0-2, 47'. Toch mocht Olympia nog hopen toen Stan Driessen onreglementair binnen de 16 meter werd neergehaald. Okki van Dalen benutte de strafschop, 1-2 52'. Nadat Olympia door een eigengoal van Mitch Verstraaten op verdere achterstand kwam, 1-3 62' rook DAW zijn kansen om de score verder uit te bouwen. Met prima combinatiespel werd de Olympia-verdediging volledig uitgespeeld en in 12 minuten tijds werd de stand op 1-7 gebracht; Jacco van der Heijden, 1-4 63', Freek van Boekel 1-5 67', Bart Vos, 1-6 71', Corik Megens, 1-7 74'. Voor het slotakkoord tekende Noah van Deijne 1-8, 90'.

  De competitie in de Tweede Klasse G zit erop. Kampioen is geworden Sparta'25 na het gelijkspel tegen Heeswijk 1-1 en promoveert naar de Eerste Klasse. Sparta'25 behaalde 39 punten. Tweede is DAW Schaijk met 38 punten, Schijndel derde met 33 punten. Olympia'18 is vierde met eveneens 33 punten met een iets minder doelsaldo.
  Nummer 12, Volkel 21 punten en nummer 11 Groesbeekse Boys ook 21 punten degraderen naar de Derde Klasse. Nummer 10 Heeswijk en nummer 9 SSS'18 spelen nacompetitie voor degradatie.
  De periodekampioenen, Olympia'18 en Rhode/VSB en DAW Schaijk, spelen nacompetitie voor promotie. Deze start zondag 4 juni.

  (foto Bas Delhij; voor Olympia'18 speler Sem Janssen en coach Wil Beijer)