• Alle actuele berichten over onze Corona aanpak vind je op deze pagina

 • Nieuwe maatregelen m.i.v. 29 sept: geen puliek, kantine dicht en meer ...

  Beste Olympianen, ouders/verzorgers van leden,

  Maandagavond 28 september heeft het kabinet extra (landelijke) maatregelen bekend gemaakt om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Enkele maatregelen hebben ook gevolgen voor Olympia ’18.

  Het bestuur heeft daarom de volgende besluiten genomen:

  • De kantine gaat dicht.
  • Alle  wedstrijden en trainingen vinder plaats zonder publiek.

  Voor jeugdspelers t/m 17 jaar geldt:

  • Jeugdspelers dienen zich thuis om te kleden voor trainingen. De kleedkamers worden alleen gebruikt om het wedstrijdtenue aan te trekken en de persoonlijke spullen neer te leggen. Het gebruik van de douches is niet toegestaan, dus jeugdspelers worden verzocht om na afloop van de training of wedstrijd naar huis te gaan.
  • Tijdens wedstrijden zal in de rust of na de wedstrijd geen thee/ranja worden geschonken.
  • Wedstrijden en trainingen zijn niet toegankelijk voor publiek/ouders van jeugdleden.
  • Vervoer bij uitwedstrijden: het hoogstnoodzakelijke aantal chauffeurs valt onder de teambegeleiding. Zij vallen dus niet onder de regel toeschouwers en mogen blijven kijken naar de wedstrijd. Bij vervoer door ouders/verzorgers naar ons sportpark voor trainingen is dit niet van toepassing. Blijven kijken bij een training is niet toegestaan.

  Voor spelers vanaf 18 jaar geldt: 

  • Wedstrijden en trainingen zijn niet toegankelijk voor publiek.
  • Kleedkamers zijn open en de mogelijkheid tot douchen blijft beschikbaar. Houd je aan het maximaal aantal personen per kleedkamer!
  • Tijdens wedstrijden zal in de rust geen thee worden geschonken.

  Deze maatregelen gelden vanaf vandaag en voorlopig 3 weken dus tot en met 20 oktober 2020.

  Daarnaast blijven de reeds eerder gemaakte afspraken gelden. Je vindt deze terug op deze pagina.

  Het gaat hier om afspraken inzake looproutes in bij de kleedkamers, gebruik je eigen bidon etc. Daarnaast vragen we met klem om wedstijdbesprekingen vooraf en in de rust niet in de kleedkamers te doen maar buiten. Maak bij slecht weer gebruik van de tribune en het overkapte dakterras.

  Het bestuur doet een dringend beroep op het gezonde verstand van alle leden, vrijwilligers en supporters om zich te houden aan de bovenstaande regels. Kom als speler dus slechts naar het sportpark als je een wedstrijd of training hebt. Mocht je een van de regels even vergeten zijn en je wordt hierop aangesproken, wordt dan niet boos en wees sportief! Als ieder zijn verantwoordelijkheid neemt, kunnen we samen een bijdrage leveren om het coronavirus zo spoedig mogelijk weer in te dammen. Mocht er meer of extra informatie van de KNVB ter beschikking komen, zullen we dit delen.

  Alvast bedankt voor jullie medewerking. Bestuur BSV Olympia ‘18

   

  dd 29 september

 • Looproutes wedstrijdsecretariaat en kleedlokalen

 • Olympia'18 hanteert onderstaande aanvullende afspraken/verduidelijkingen van de algehele regels van het RIVM en de KNVB.

  Bij aankomst meldt één leider zich bij de wedstrijdcoördinator. Het team wacht buiten.

  De wedstrijdcoördinator reikt je een A4 uit met plattegrond en de Coronaregels voor wedstrijddagen  uit. (Klik op de blauwe titelknop om die alvast te lezen)

  Volg altijd de aanwijzingen van de wedstrijdcoördinator.

  We wensen je een sportief en veilig verblijf toe op ons sportpark.

  (dd 11 sept 2020)

 • Sinds 1 juli kunnen we weer grotendeels zonder restricties voetballen. De trainingen zijn begonnen. Ook het spelen van wedstrijden behoort weer tot de mogelijkheden. Wellicht sta je er niet bij stil, maar waar we weer trainen en wedstrijden spelen, is het nog wel zo dat er coronaregels van toepassing zijn.

  Algemeen

  • De allerbelangrijkste regel is nog steeds: Heb je klachten zoals door het RIVM omschreven, blijf dan thuis, laat je testen en kom niet naar het sportpark!
  • Pas hygiëne toe: schud geen handen, was o.a. vaak je handen met water en zeep, juist ook voor en na een bezoek aan ons sportpark.
  • Voor alle leeftijdsgroepen geldt dat er weer normaal getraind en dus gevoetbald mag worden.
  • Voor en na het sporten geldt voor iedereen van 18 jaar en ouder de 1,5 meter regel, ook op het sportpark inclusief kantine en kleedlokalen. Kinderen t/m t 12 jaar hoeven geen afstand te houden, onderling niet en ook niet t.o.v. andere leeftijdsgroepen, kinderen van 13 t/m 17 jaar hoeven alleen onderling geen afstand te houden.
  • Tijdens trainingen en wedstrijden houdt het publiek langs het veld indien men niet tot 1 huishouden behoort ook 1,5 meter afstand. Er mogen maximaal 250 toeschouwers aanwezig zijn per veld bij een wedstrijd. En zoals bekend mag er niet gezongen en geschreeuwd worden langs de lijn!
  • We geven vooralsnog geen bidons aan de teams dit gelet op het besmettingsgevaar. Tot nader bericht zal elk lid jong en oud zelf voor een bidon moeten zorgen bij trainingen en wedstrijden. Zorg er voor dat op de bidon je naam staat zodat je goed kan zien wie de eigenaar is.
  • Trainingsmaterialen zoals hesjes (per team uitgegeven) en hoedjes zijn gewoon beschikbaar, zorg er wel voor dat de hesjes na elk gebruik gewassen worden (verantwoordelijkheid van elk individueel team).
  • Spelers van 18 jaar en ouder moeten 1,5m afstand nemen van elkaar in de dug-out. Dit betekent dat er in de dug-out steeds een plek vrij moet blijven tussen de spelers. Er kunnen stoelen bijgezet worden indien noodzakelijk

  Kleedlokalen

  • Bij gebruik van kleedlokalen bij wedstrijden en trainingen gelden de volgende regels: Jongeren tot 18 jaar hoeven geen afstand te bewaren, voor spelers vanaf 18 jaar geldt dat wel. Dus 1,5m afstand in de kleedlokalen is de hoofdregel voor iedereen vanaf 18 jaar, het maximaal aantal personen dat in de kleedkamer kan wordt hierdoor bepaald.
  • Voor O19 en senioren teams geldt dan ook max. 8 personen per kleedlokaal. De tegenstander zal 2 kleedlokalen toegewezen krijgen en het thuisspelende team 1 kleedlokaal zij moeten dan in shifts omkleden en douchen. Indien mogelijk zullen er ook 2 kleedlokalen beschikbaar gesteld worden voor het thuis spelende team.
  • Vanaf O13 zijn leiders niet toegestaan in het kleedlokaal. Voor de leeftijdscategorieën O7 t/m O12 maximaal 1 leider, geen ouders.
  • Bij gebruik van douches de regels zoals in het kleedlokaal aangegeven aanhouden
  • Looproute naar kleedlokalen is via de ingang aan de kant van veld 1 bij de tribune.

  Kantine

  • De kantine is coronaproof ingericht zodat we zoveel mogelijk 1,5 meter van elkaar verblijven.
  • Volg de aanwijzingen die zijn aangebracht zoals stickers en pijlen.
  • Er is maar 1 ingang, dat is de ingang aan de kant van het dakterras, de uitgang is via de deur aan de andere kant (veld 4).
  • Ook in de kantine geldt de 1,5 meter regel en dient iedereen verplicht aan de tafels plaats te nemen, zijn de stoelen bezet dan is de kantine vol. (stoelen laten staan waar ze staan!).
  • Iedereen dient bij binnenkomst zijn handen te desinfecteren, gezondheidscheck te beantwoorden en een contactformulier in te vullen.
  • Betaal zo veel mogelijk contactloos met je betaalpas

  Belangrijk

  Vanwege de coronamaatregelen kan het gebeuren dat wedstrijden (zowel uit als thuis) naar een ander tijdstip of zelfs een andere dag verplaatst moeten worden. Dit om zoveel mogelijk wedstrijden mogelijk te maken. Dit gebeurt in dat geval niet altijd in overleg met het teams, het is gezien de situatie onmogelijk om met afzonderlijke wensen van teams rekening te houden.

  Hieronder nog enige regels en protocollen vanuit de KNVB voor spelers, ouders en toeschouwers. Klik op onderstaande link voor spelers: https://www.knvb.nl/themas/coronavirus/protocollen/spelers

  Klik op onderstaande link voor ouders en toeschouwers: https://www.knvb.nl/themas/coronavirus/protocollen/ouders-en-toeschouwers

  Klik op onderstaande link voor trainers en leiders:
  https://www.knvb.nl/themas/coronavirus/protocollen/trainers

  Nogmaals voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop!

  Draag een mondkapje vanaf 18 jaar en ouder wanneer personen buiten je huishouden in één vervoersmiddel van of naar een sportactiviteit gaan en of bij uitwedstrijden (advies).

  (dd 13 sept 2020)

 • Opstarten wedstrijden en Corona

  Het nieuwe voetbalseizoen 2020-2021 nadert. Er wordt inmiddels weer getraind en de eerste officiële wedstrijden gaan komend weekend van start. 

  Vanaf 1 augustus mogen we weer bezoekers ontvangen op onze accommodatie. Wel is geforceerd stemgebruik langs het veld, zoals schreeuwen en spreekkoren, niet toegestaan. En degenen die geen huishouden vormen moeten altijd onderling 1,5 meter afstand van elkaar houden. 

  De hygiëneregels van het RIVM dienen gevolgd te worden: 
  - Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen
  - Houd 1,5 meter afstand (behalve tijdens het sporten)
  - Vermijd drukte
  - Was vaak je handen

  Voorzichtigheid blijft hoe dan ook geboden. Raadpleeg voor meer informatie de protocollen die de KNVB heeft opgesteld. Klik op de knop onderaan dit bericht.

  Er zijn veel vragen (en gelukkig ook al antwoorden) over hoe we binnen Olympia'18 omgaan met corona. Lees er alle over door op de knop onderaan dit bericht te klikken.

  We hebben zin om weer van start te gaan, maar vragen nadrukkelijk ieders medewerking om zich aan deze maatregelen te houden. Alleen samen maken we het mogelijk om weer lekker het veld op te kunnen! 

  Vragen kunnnen gesteld worden via secretaris@olympia18.nl

  (dd27 aug 2020)