• Alle actuele berichten over onze Corona aanpak vind je op deze pagina

 • Actuele maatregelen i.v.m. Corona

  Volg altijd de aanwijzingen op ons sportpark op. Deze worden gegeven door onze vrijwilligers (bestuursleden, wedstrijdcoördinatoren, kantinemedewerkers) en vind je door middel van signing terug op het sportpark.

  Als je vragen hebt, neem dan contact op met het Bestuur via de secretaris (secretaris@olympia18.nl)

  ==

  Zoals iedereen waarschijnlijk wel gehoord heeft gaat Nederland vanaf 25 september verder open, maar wel met een coronatoegangsbewijs.

  Bij de start van het competitievoetbal gaat de 1,5 meter afstand er af en kan iedereen weer naar de club komen om zijn of haar team aan te moedigen. Met andere woorden er zijn geen beperkingen meer in aantallen voor supporters langs de lijn en voetballers op het veld. We kunnen dus weer genieten van al het moois wat voetbal te bieden heeft, op het veld en langs de lijn.

  Wel zijn er een aantal spelregels voor de horeca in de sport. Zo vervalt ook voor de horeca de 1,5 meter vanaf 25 september 2021. Echter heb je wel een coronatoegangsbewijs (CTB) nodig om toegang te krijgen tot de binnenhoreca.

  Voor de sportkantine, die wordt gezien als horecagelegenheid, is er een aantal uitzonderingen. Zo is het mogelijk om een deel van de kantine af te scheiden van de ruimte zodat de sportkantine gedeeltelijk gebruikt kan blijven worden ook zonder coronatoegangsbewijs. Belangrijk hierbij is dat er een duidelijk afgescheiden gedeelte voor de horeca zichtbaar moet zijn met bijv. een lint, tape of een plantenbak. 

  Wanneer er wel CTB (Coronatoegangsbewijs) nodig is:

  • Voor het zittend nuttigen van eten en drinken binnen in het afgescheiden gedeelte voor horeca;
  • Wanneer de sportbeoefening in de horeca plaatsvindt, bv. darts of biljart in een caf√©/restaurant.

  Wanneer er geen CTB (Coronatoegangsbewijs) nodig is: 

  • Voor het gebruik van terrassen buiten en het afhalen van eten en drinken;
  • Het nuttigen van afgehaald eten en drinken buiten het afgescheiden horeca gedeelte;
  • Voor het beoefenen van sport in bijv. buurthuizen, mits het horeca gedeelte afgescheiden is van de andere activiteiten.

  De barmedewerkers zullen je zo goed mogelijk tot dienst zijn!

  Veel maatregelen verdwijnen, er kan dus heel veel, maar het virus is niet weg. De basisregels blijven onverminderd van belang, ook als je al gevaccineerd bent. Dus het blijft verstandig om 1,5 meter afstand te houden, regelmatig je handen wassen, geen handen schudden, hoesten en niezen in de elleboog. Heb je klachten blijf je thuis en laat je je zelf testen bij de GGD.