• Project vrijwilligers: de eerste resultaten!

    Onze voetbalclub kan niet bestaan zonder de inzet van vrijwilligers. Een club als Olympia draait op vrijwilligers. Veel taken worden uitgevoerd door leden of ouders van leden die daarvoor gevraagd zijn. De laatste jaren merken we meer en meer dat het lastig is om voor bepaalde functies mensen te vinden die een taak willen uitvoeren.  

    Om het probleem van de vrijwilligers op te kunnen lossen, zijn we afgelopen mei met een projectgroep van 6 personen gestart Deze mix van leden, ouders en bestuursleden gaat onder begeleiding van een externe begeleider zoeken naar een oplossing om meer leden en ouders van leden gemobiliseerd te krijgen. 

    Dit is vooral zoeken naar een manier, een werkwijze of zelfs een structuur om dit binnen de vereniging in te bedden. Een van de randvoorwaarden is ook om te beginnen en niet alleen maar te praten. Er moet ook gehandeld worden. 

    Inmiddels heeft dit een eerste activiteit opgeleverd die gaat plaatsvinden op zaterdag 11 september. Alle ouders van onze nieuwe jeugdleden zijn uitgenodigd op ons sportcomplex. Zij krijgen een introductie over de structuur, verwachtingen en activiteiten die Olympia '18 voor de jeugd organiseert. We hopen op deze manier ook besef te creĆ«ren dat een vereniging niet zonder vrijwilligers kan. 

    Mocht je vragen hebben of interesse om deel te nemen aan de oplossing van dit probleem. Neem dan contact op met secretaris@olympia18.nl.