• Sjef en Sjef

  Voetballen op maandag voelt bijna als Metworst maandag. Op tijd bier erin, nu geen volbloed, halfbloed, kwatrbloed of knol op het Vortums veld, maar 22 manschappen op veld 2 van sportpark Pelzer. Erp 6, twee weken geleden vanwege overtollige neerslag niet door kunnen gaan, nu fantastisch weer. In het rood zwart met dank aan Sjef en Sjef. Kost je een paar Bossche Bollen, maar dat is het waard. Goude mensen. Nu de wedstrijd dan. Vorige keer 5-0 eraf, niet onterecht.
  Aftrap onder leiding van de uitermate goed leidende Frans van de Zande. Sterke start, na 2 minuten een kermende Vos naar de vlakte. Scheenbeschermers werken alleen als je op de schenen geraakt wordt, niet net er langs. Geen bewuste, dus spreekwoordelijke kusje erop een icepack doet wonderen.
  Een machtig mooi schouwspel, waarbij met name de voormalig spits van Erp 1 met sublieme balaannames en bijpassende technische vaardigheden voor druk richting de helft van de roodzwart gestylde mannen uit Boxmeer. Wat dat betreft hebben ze in Erp ook smaak, die spelen in het blauw wit blauw. Dat blijft toch het mooiste.
  De ploeg had vandaag iets onverzettelijke over zich. Zoals Gandalf reeds zei. You shall not pass. Zo gebeurde het in het veld. En daar waar er toch een muizengaatje was, daar was onze kermis. Steef in het volledig groen. Kleed niet bepaald af, maar werkt wel. Eerste helft weinig kansen, wellicht meest opmerkelijke moment was de wisseling van de vlagger aan Erpse zijde. De startende vlagger van dienst had wat moeite, maar door de leiding van Erp goed opgelost. Complimenten daarvoor. Zo kan het ook gaan.
  Thee in de rust. Niet koud buiten, maar nog immer lekker.
  Tweede helft, hoop bij de Geitenbokken op een puntje of meer, maar dan moet er wel doorgespeeld worden zoals de eerste helft. Wederom gelijkopgaand maar uit het niets opeens drie grote kansen voor Erp. Alsof je een dubbeltje in de flipperkast gooit en schieten maar. Echter edoch. Jimmy Nabbe soeverein. Op de lijn, net voor de lijn en wederom op de lijn die de ballen wegwerkt. Het is natuurlijk wel zo als hij dat de eerste keer meteen goed gedaan had, 2 en 3 niet nodig waren geweest. Maar dat terzijde.
  Vlak voor tijd dan alsnog een grote kans voor Olympia'18. Daar waar Jimmy exceleerde, duikt er nu een Erpenaar met gevaar voor eigen leven en wellicht gezinsuitbreiding voor de bal. 0-0. Mee begonnen en mee geƫindigd. Volgende week Zeeland thuis. Dus weer in het Rood Zwart.