• Van verlies naar winst in de slotfase

    Na een pak slaag van 5-1 in Heeswijk in de heenwedstrijd op 19 november moest Olympia'18 wel revanche nemen om uit de gevarenzone voor de nacompetitie te blijven. Ook Heeswijk moest winnen om rechtstreekse degradatie te ontlopen.

    De eerste aanval van Heeswijk leverde meteen een 0-1 score op voor Heeswijk door Mark Dobbelsteen na 9'. De eerste helft was er een met weinig kansen. Olympia moest wachten tot even voor rust vooraleer er een eerste serieuze kans ontstond. Toch kende de eerste helft een opwindend slot. Een vrije trap van Okki van Dalen leverde de gelijkmaker op. Maar op aangeven van de assistent werd het doelpunt toch afgekeurd.

    Ook de tweede helft was aanvankelijk een weinig enerverende wedstrijd. Trainer Wil Beijer bracht 20 minuten voor tijd 2 verse spelers in, Sem Janssen en Teun Lemmen. Olympia ging meer druk zetten en dwong Heeswijk terug. in de laatste 10 minuten werd de druk verder opgevoerd en scoorde Sem Janssen de gelijkmaker, 1-1 na 81'. Uit corners trof Olympia paal en lat en moest Heeswijk-keeper Rick Schouten met prima reacties redding brengen. Andermaal trof Olympia de paal en leek het alsof de bal er niet in wilde. Totdat uit wederom een corner in een vol doelgebied Tijmen Philips alsnog de overwinningstreffer binnentikte, 2-1 na 90+1'!

    Kostbare 3 punten doet Olympia weer een plaats stijgen op de ranglijst, naar nummer 7. Zondag 21 april is Olympia vrij en zondag 28 april 14:30 uur is weer een thuiswedstrijd, tegen de nummer 3 het nog ongeslagen Handel. In Handel werd het 3 december 2-2.

    Bovenstaand foto van Bas Delhij: Voor Olympia'18 Sem Janssen die de 1-1 scoorde.