• Vios'38 2 - Olympia'18 4

  Per jaar heb je één maximaal twee derby's in elke klasse en dat zijn de wedstrijden waarom het gaat. Eindklassering, ontwikkeling en pop (persoonlijk ontwikkelings perspectief) zijn dan van inferieur belang. Boxmeer vs Beugen, Metworst vs knakworst, Geitenbok vs Verkenskop en tal van andere al dan niet toepasselijke vergelijkingen worden uit de kast gehaald om het belang te duiden. Wij doen daar niet aan mee. Wij spelen enkel voor de eer en het feit dat bij een positief resultaat we de mogelijkheid hebben om daarna 6 keer naar het Posthuis te bellen of Franny over de uitslag. Daarmee de bespiegelingen vooraf af te sluiten.
  Daar waar normaliter gekozen wordt voor de stalen ros als vervoermiddel richting Beugen waren de weergoden ons minder gunstig. Regen in elke bestaansvorm in het vooruitzicht toch maar gekozen voor gemotoriseerd vervoer. Zonde daar na afloop er een heus Tiroler Festijn in de kantine plaatsvond.
  Bij aankomst op het sportpark waren wij ons daar nog niet van bewust, we zagen enkel de heren van ons 5de spelen tegen de heren uit Beugen van het derde. Ik begrijp dat daar geen wedstrijd verslag van komt. 3-1 voor Vios, niet bepaald om over naar huis te schrijven. Het wedstrijdveld daarentegen al aardig omgeploegd en derhalve een heikel punt omdat er enige spanning was of de wedstrijd al dan niet doorgang kon vinden. De scheidsrechter van dienst, was kordaat, zoals ook de rest van de wedstrijd. Er wordt gespeeld. Het hoofdveld werd tegelijkertijd afgekeurd, de heren van Vios'38 1 mochten enkele daargelaten niet de wij in.
  Op naar de wedstrijd. 16 man in het blauw wit en 13 in het geel zwart. Klaar voor de match, waarbij er bij de geelzwarte vanaf het begin één speler boven uitstak. De nummer 10. Actief, technisch vaardig en waardeloos in het op tijd afmelden. Hij moest/mocht voor straf met het tweede meespelen omdat hij zich de vorige week om 9.00 in de ochtend pas afmelde. Tja, daar kan je iets van zeggen, je kan het ook als leiding aan de zijkant oplossen. Brammert, recentelijk vader geworden van een pracht van een dochter (als ze op moeders lijkt, foto's ontbreken nog), na pak 'm beet 25 vanaf de bank ingebracht met een enkel doel. Speel hem uit de wedstrijd. Dat deed hij met verven. Na wat wij vernomen hebben is de beste man uit Beugen nog immer op zoek naar zijn eigen schaduw, daar Brammert daar elke keer stond.
  Op dat moment stond het al 0-1 door een benutte penalty in de achtste minuut door Roell. Terecht, maar zeker moedig gesloten door de man in het zwart van dienst, Wilco Heiming. Een goede aanval en een voorzet vanaf de hoek strafschopgebied/achterlijn waarbij twee Beugense heerschappen al glijdend de bal probeerden te onderscheppen moest wel hands zijn.
  Mocht er iemand geïnteresseerd zijn, we hebben de beelden, snoeihard in de voor de keeper rechterhoek ingeschoten. Brandende vingertoppen ten spijt, geen houden aan.
  Door de aflasting van het eerste werd er enige aanvulling van de slechts 13 man georganiseerd. Pas vanaf de rust was dat mogelijk en in goed overleg door ons ook zonder problemen geaccordeerd.
  Nog voor rust was de wedstrijd eigenlijk al beslist. Daar waar de mannen van het vijfde veel kansen nodig hebben om te scoren ronde Randy op aangeven van Kas een mooie aanval af. In de kruising, onhoudbaar voor de overigens bij tijd en wijle fenomenale keeper. Onze eigen rosts in de branding had vandaag echter ook besloten om niet zomaar te capituleren. Uitkomen, duiken en een bal op de lat kijkend leek het tot aan de thee goed te gaan komen.
  Dat gebeurde dan ook.
  In de rust enkele kleine tactische aanwijzigingen en genieten van een warm kopje thee. De regen viel mee, maar dat zijn dan toch altijd de lekkere momentjes.
  Afspraken gemaakt over hoe om te gaan met het aansluiten van een aantal spelers bij de tegenstander en gaan. Zo simpel kan het zijn. Geen wissels ala Schmidt bij PSV, enkel om het spelplezier te bevorderen.
  Waar voor de rust een licht overwicht voor de Geitenbokken was, tapte de Verkenskoppen uit een ander vaatje. Geen probleem, de bal hebben wil niet betekenen dat het gevaarlijk is. Om dat te onderstrepen werd er gewoon de 0-3 ingeschoten. Kas na een goede individuele actie. Bam klaar.
  Zou je denken. Uit het niets en in de blauw wit gekleurde opinie zeker buitenspel 1-3.
  Niets aan te doen en enkel te beantwoorden binnen de witte lijnen. Wederom Kas in de prominente rol, nu als aangever op Vincent, die oog in oog met de keeper koel de wedstrijd in het spreekwoordelijke slot gooide.
  Punten op zak, helaas geen tiroler middag op sportpark de Slatert, maar wel genoten van het spel en het bier na afloop.
  Komende zondag thuis, 10.00 op veld twee. Als je niets te doen hebt, wees allen welkom op sportpark Pelzer, daar waar de koffie warm is, het bier koud en we samen Olympia'18 zijn