• Waardig afscheid nacompetitie na enerverende strijd

  SHH uit Herten, klasse 2E, was de eerste tegenstander voor Olympia'18, klasse 2G, in de nacompetitie. De wedstrijd stond onder uitstekende leiding van scheidsrechter Schelsema daarbij geassisteerd door de bondsofficials Werrelmann en Ruinard. De verliezer werd direct uitgeschakeld, de winnaar ging door naar de volgend ronde. Het werd een spannend duel dat een 0-0 eindstand na de reguliere speeltijd opleverde. In de verlenging kwamen beide ploegen één maal tot scoren. Aangezien de stand van 1-1 nog geen beslissing bracht moesten strafschoppen de de beslissing brengen. Wederom een uiterst spannende aangelegenheid die uiteindelijk in het voordeel van SHH werd beslecht, 4-3.

  De wedstrijd had zomaar voor Olympia'18 binnen één minuut een enorme opsteker kunnen betekenen toen Olympia-spits Juul Schelbergen vrij voor keeper Juul Hamers verscheen. SHH kreeg in het verloop van de eerste helft een licht overwicht. Dat kwam tot uiting in een aantal corners, die veelal door de Olympia-defensie werden geklaard of anders de uitstekend Olympia-keeper Jasper Görts op hun weg vonden.

  Olympia'18 begon in de tweede helft aanvallender. Het wachten was nog op kansen. Halverwege kwam jeugdspeler Stan Driessen voor Joep Weijers. Stan kreeg enkele kansjes. Ook bleef SHH gevaarlijk, maar vond in keeper Jasper Görts steeds een-sta-in-de-weg. Daarmee een 0-0 stand na 90 minuten.

  De eerste verlenging leverde meteen bijna een voorsprong op voor SHH, maar weer was de Olympia-doelman niet te kloppen. In de tegenstoot bereikte Stan Driessen Kas van den Bosch en met een lob was doelman Juul Hamers geklopt, 0-1 2'. Met deze stand, mede dankzij keepersreddingen, begon Olympia aan de tweede verlenging.
  Na enkele minuten in de tweede verlenging leek Olympia de voorsprong verder uit te bouwen, maar het schot van Kas van den Bosch tegen de paal en in de rebound van Stan Driessen tegen de lat waren het net niet. Toch kwam SHH op gelijke hoogte. Nadat een bal ver van het doel net over de achterlijn scheen te gaan werd een duel van een SHH-aanvaller met keeper Jasper Görts fataal. Over de keeper werd de bal voorgezet op Nicolas Mitchell en dat was 1-1 22'. Met veel inzet en strijd en passie streden beide teams voor de zege. Maar ook na de verlenging weer een gelijke stand, 1-1.

  Penalties moesten de eindwinnaar aanwijzen. Olympia begon goed met 3 keer raak. Daarna 2 keer mis. SHH benutte alle penalties, einde 4-3. Daarmee gaat SHH verder naar de volgende ronde.

  Basisspelers Olympia'18: Jasper Görts, Ramon Bulkens, Levi Meulensteen, Tim van den Broek, Safa Öksüz, Okki van Dalen, Kas van den Bosch, Tijmen Philips, Juul Schelbergen, Sam Luppes, Joep Weijers.
  Ingevallen wisselspelers: Mitch Verstraaten, Sem Janssen, Stan Driessen.

  (foto Bas Delhij: Kas van den Bosch in duel met 2 SHH-verdedigers).