• Wedstrijdverslag Olympia'18 4 - Blauw Geel'38/Jumbo 10 november

  Na een week rust en nagenietend van de overwinning op onze vrienden uit Sint Anthonis en een tussentijds intermezzo om te vieren de Rob Willem voortaan weet waar de mosterd staat was het nu tijd om de degens te kruisen met de mannen van het zevende uit Veghel.
  Drie spelers te laat, dus goed voor de boetepot en opstelling aan moeten passen daargelaten leken we er klaar voor te zijn.
  Omdat Martijn zo nodig op stap moest met de cheerleaders nam Guul zijn honneurs waar en vormde samen met Sander het, mag ik dat zeggen, ja dat mag ik zeggen, uitermate relaxt coachende duo. Vanaf het veld werd zelfs met enige regelmaat gekeken of we er wel waren. Geen gedoe, geen genöl.
  Al in de derde minuut werd de score geopend door Kevin na een goede assist van Sam. Daarna leek er een optisch veldoverwicht voor de bezoekende partij te ontstaan, met name door de snelheid van de voorwaartse spelers. Echter edoch, het tactisch plan om compact te spelen met veel positiewisselingen hield stand.
  In de 33ste minuut was daar dan toch nog onverwacht de gelijkmaker. Stefan kon door een oerwoud van benen de bal niet tijdig scherp op zijn netvlies krijgen (of kwam het doordat hij nog niet nuchter was) en daarmee voor de eerste keer gepasseerd.
  Zoals ook in de vorige wedstrijd volgde nu ook meteen een antwoord van de mannen in het blauw wit. Wederom Kevin op aangeven van Bram rost de bal met volle overtuiging in de korte hoek, de keeper van de tegenstander kansloos latend.
  De zeker gelijkwaardig, overigens dat mag ook gezegd worden, uitermate nette tegenstander, bleef erin geloven en in de 37ste minuut resulteerde dit in een werkelijk prachtig doelpunt, van buiten de 16 een schot in de kruising, onhoudbaar voor Stefan. Een terechte tussenstand en vlak erna volgde het fluitje van leidsman van de dag Henk.
  Onder het genot van de thee en met nadruk op de positieve punten uit de tweede helft werden de mannen van de berg Olympus op scherp gezet voor de tweede helft. Een kleine tegenvaller dat Bram na de rust in het kleedlokaal achter moest blijven vanwege een blessure, maar zijn vervanger mocht er wezen. Nicky, zoals Feyenoord ooit de tovenaar van Tatabánya had, onze eigen tovenaar van Ploo kwam hem vervangen.
  Dit resulteerde in de 64ste minuut in een assist die je alleen kan geloven als je hem gezien hebt, vanaf links een waaierbal tegen de rechterkruising, waarna Kevin (jazeker een echte hatrick) de bal als ware hij nazaat is van Bep Bakhuys met een snoekduik in de goal kopt. De keeper van Blauw Geel zag er niet helemaal goed uit, maar de zon speelde hem mogelijk parten.
  Enkele minuten later zijn de rollen omgedraaid, Kevin geeft voor en de Tovenaar uit Ploo rond af. 4-2 voorsprong en de wedstrijd is gespeeld. Vlak voor tijd maakt onze tovenaar op aangeven van Roell zelfs nog 5-2 van. Ook dit doelpunt mocht er wezen.
  Met deze, eerlijk is eerlijk, enigszins geflatteerde uitslag stijgen de mannen van het vierde naar de 5de plek. Best of de rest, daar waar de vier bovenste ploegen al aardig uit het zicht verdwenen zijn.
  Komende week uit naar Venhorst, op naar de volgende drie punten en het eerste resultaat in een uitwedstrijd.