• Wedstrijdverslag Olympia'18 4 - DSV 4 27 oktober

  Op een frisse zondagmorgen na een extra uurtje slaap voor de meeste mochten de mannen de deceptie van 2 weken geleden proberen weg te spoelen. Waar de vorige wedstrijd uit bij de Rakt na een soeverein begin en een 0-2 voorsprong alsnog met 5-2 verloren werd, stond nu de wedstrijd tegen onze buren uit St. Anthonis op de rol.
  Na een minuut stilte vanwege het plotselinge overlijden van Buts en onder de bezielende leiding van Frans vd Zande werd er afgetrapt op veld 2.
  Na een gelijk opgaand begin werd na 24 minuten de score geopend door Kevin, hij wist een mislukt schot van Mik alsnog te promoveren tot een doelpunt. Onderwijl waren de gasten minder gecharmeerd van de scheidsrechter en lieten dat via woord en gebaar merken. Dit resulteerde al snel in het wegsturen van één der leiders van DSV en een gele kaart voor een speler.
  Uit de man meer situatie wisten de blauwwitte mannen echter geen voordeel te halen. Pas nadat de tegenstander na een tijdstraf van 10 minuten weer met 11 man binnen de lijnen stonden wist Kevin wederom het net te vinden. Nu na een uitstekende assist van Roell.
  Na enkele tactische aanpassingen door het immer sterke duo Sander van Martijn werd de tweede helft aangevangen. Opnieuw een veldoverwicht voor de mannen uit Boxmeer, echter edoch gelegenheidskeeper Dennis moest enkele malen handelend optreden ten einde de voorsprong in stand te houden. Hierbij geholpen door een goede teamdiscipline waarbij Jeroen centraal achterin heerste zoals Frans Beckenbauer in zijn hoogtij dagen.
  Op aangeven van Kevin maakte Kas aan alle onzekerheid een einde en in de 53ste minuut stond de belangrijke 3-0 op de borden.
  Nadat wederom een speler van DSV vanwege commentaar op de leiding 10 minuten de bank mocht gaan warm houden wisten de mannen van Olympia 4 nu wel te profiteren. Roell en Kevin scoorden en maakten zo maximaal gebruik van de overtal situatie. De Snel Voeters uit St. Anthonis gooide echter nog steeds de handdoek in de ring en na een zeldzame fout van Dennis was daar uit het niets opeens de 5-1. Dit was echter de opmaat naar het mooiste doelpunt van de dag. Vanaf de aftrap schoot Roell de bal in één keer over de keeper. Als deze goal gefilmd zou zijn, zou dit vast ende zeker een hit op youtube opgeleverd hebben. Het slot akkoord was tenslotte voor Kevin, met zijn vierde van de ochtend op aangeven van Kas wordt de 7-1 op het scorebord geplaatst.
  Al met al een uitstekend resultaat en daarmee is hopelijk de weg naar boven ingeslagen. Voor dit moment een zesde plaats in de vijfde klasse. Volgende week helaas geen wedstrijd, over twee weken wederom thuis en dan tegen de mannen van Blauw/Geel'38.