• Wedstrijdverslag SSS'18 4 - Olympia'18 4

  Na maanden van verplicht voetbalverlof eindelijk weer een wedstrijd om het eggie. Nou ja eggie, bekerwedstrijden worden door de leiding van het vierde als goede oefenwedstrijden gezien richting de start van de competitie.
  De voorbereiding verliep nog wat stroefjes, maar op vrijdag was de tas met tenues terecht, het rijschema gereed en niet onbelangrijk de verantwoordelijke voor het bier voor na de wedstrijd benoemt.
  Ter voorkoming van een epos waar de algemene beschouwingen in het niet vallen, door richting het wedstrijdverslag.
  Met 24 man in de selectie toch nog twee mannen van het vijfde (Roel en Thijs, onze dank is groot) nodig om 15 man op de been te krijgen. Vakanties, gebrek aan wedstrijdritme en andere reden te over. Een goede regeling tussen beide teams die al enkele jaren stand houdt.
  Dat het de eerste wedstrijd was, was ook goed te merken. Zelfs notoire laatkomer Tom S. was op tijd aanwezig bij de Baronie. Op naar Loon, daar waar we onze laatste wedstrijd ook gespeeld hadden.
  Bij aankomst toch een kleine teleurstelling, geen gras, maar kunstgras. Je moet ervan houden zegt men, wij doen dat zeer zeker niet. Ruilen met een ander veld was niet mogelijk, zo professioneel als de mannen zijn, accepteren en door. Twee kleedlokalen ter beschikking, goed geregeld.
  En dan nu de wedstrijd. Ik moet zeggen; het viel niet tegen, zeer zeker niet. In een goede eerste helft van onze kant waarbij het balbezit in ons voordeel was en de tegenstander vooral vanuit de omschakeling speelde ontspon zich ook voor de toeschouwers een mooie pot. De eerste mogelijkheden waren voor de blauwwitten, maar het vizier was nog niet helemaal goed afgesteld. Ook de zwart gele manschappen waren regelmatig gevaarlijk, waarbij een bal op de lat het meest precaire moment was.
  Normaal gesproken een wetmatigheid dat als je zelf niet weet te scoren de tegenstander het doet werd vandaag teniet gedaan. Na een mooie aanval over meerdere schijven penetreerde Tom S het vijandelijke doelgebied en via een bekeken schuiver in de verre hoek de welverdiende 0-1 op het bord. Voor de rust nog enkele toch wel aanzienlijke kansen, maar het net werd enkel door de wind in beweging gebracht.
  In de rust een ouderwetse kop thee met veel suiker en een tactische bespreking buiten lekker in de schaduw. Daar waar normaal dit een serieuze aangelegenheid is, werd dit nu door het spreekwoordelijke lepeltje jus van Jimmy verstoord. Maar ach, ook dat komt doordat het een stel jonge veulens indachtig het voor de eerste keer de wei in te mogen gaan leek.
  Tweede helft vertoond hetzelfde beeld, waarbij met name zo hoog druk gezet werd dat SSS'18 4 niets anders restte dan elke weer de bal snel in te leveren en met man en macht de storm te keren die op hen inbeukte. Wellicht dat de naam SSS hierdoor ontstaan is (Sport Staalt Spieren).
  En dan uit het niets, Thijs, speler van het vijfde is een fractie te laat en net buiten de 16 meter een vrije trap tegen. Terecht. Steef zet de muur neer en aan hem kon je wel merken dat de corona maatregelen erin hakken. Nuchter op het veld is iets wat doorgaans niet gebeurd, maar nu dus wel. Muurtje gezet, maar eerst een stapje de verkeerde kant waarbij de vrije trap tergend langzaam de hoek in rolt. Jammer, maar geen man over boord. De kansen regen zich aaneen dus dat moest goed komen. En ondanks deze tegenslag binnen no time (ja ik ben tegen het gebruik van Engelse termen, maar geen tijd is ook niet alles) weer een voorsprong. Nicky, net binnen het veld gekomen maakt de 1-2. Het was wachten op de 1-3, maar wederom Thijs laat van zich horen, of beter liet zich zien. Volstrekt onnodig een sliding in onze eigen 16 en de scheidsrechter wijst naar de stip. Onverbiddelijk. Voor de mensen die zich afvragen of we dat Thijs kwalijk nemen. Nee zeer zeker niet. Als onze aanvallers wat meer scherpte hadden betracht had het 1-4 gestaan. De strafschop wordt onberispelijk binnengeschoten, 2-2. Nog steeds geen man over boord. Tijd genoeg om de volle drie punten mee terug te nemen naar Boxmeer. De grootste kansen werden gecreëerd en op onvoorstelbare wijze om zeep gebracht. We zullen het maar wijten aan de oud roest op het vizier wat in de komende periode verder afgeborsteld zal worden. Te beginnen komende zaterdag thuis tegen Gemert 6. Na afloop van de wedstrijd uiteraard weer een grondige analyse uitgevoerd onder het genot van een biertje, pinda's en snacks. En een terechte man van de wedstrijd gekozen.
  Mocht je zondagmorgen aanstaande niets te doen hebben, 10 uur, sportpark Pelzer. De kantine mag weer open, dus koffie en op enig moment goudgele pretcilinders zijn weer beschikbaar.