• Wedstrijdverslag Venhorst 3 - Olympia'18 4 17 november

  Na twee goede thuisoverwinningen stond vandaag de wedstrijd tegen de mannen van Venhorst 3 op de rol. Een onbekende tegenstander op een onbekend sportpark. Daar waar de navigatie goed van pas kwam om vervolgens alsnog op de parkeerplaats van de tennis en korfbalvereniging aan te komen. Maar met een kleine wandeling alsnog de kantine van Venhorst bereikt.
  Een selectie van 25 man ter beschikking hebbende en dan alsnog bij de vrienden van het 5de een speler moeten vragen, die overigens zonder problemen hun hattrick schorende, held van hun topper tegen Sambeek, stopper Dennis Broeks afstonden om ons team te versterken. Ook Rick zag er vandaag enigszins apart uit, maar blij dat hij op het wedstrijdformulier stond.
  De wedstrijd zelf dan. Tja wat valt daar over te zeggen. Na 3 minuten een ketser zoals je normaal alleen in de kelderklasse ziet, echter edoch met Stefan in de goal gebeuren dit soort ongelukjes wel vaker. 1-0 achter, maar nog tijd genoeg om het te herstellen. Enkele kleine kansjes voor de blauwwitte brigade en toch in de 8ste minuut opeens de 2-0 op het bord. Matig uitverdedigen aan de kant van Olympia leverde een schotkans op, die niet volstrekt onhoudbaar leek, maar wederom mocht Stefan de bal uit het net rapen.
  Wat een begin. Dankzij de door ervaring gepokt en gemazelde leiding geen paniek. Na enkele toch wel aanzienlijke kansen vlak voor rust enige consternatie. Randy penetreerde na een goede aanval de vijandelijke zestien en werd op zijn zachtst gezegd nogal bruut gestuit door de keeper. Volgens de scheidsrechter die overigens meestentijds goed zicht had op wat er op veld gebeurde, was er niet aan de hand. Dat de noppen in het bovenbeen stonden, was schijnbaar normaal.
  Exit Randy derhalve.
  In de rust onder het genot van een lekker kopje thee werden de mannen op scherp gezet, niets geen boze woorden danwel stemverheffing. Puntjes op de i zetten en een aai over de bol of een bemoedigend schouderklopje en op naar de tweede helft.
  Een blauwwitte furie raasde over het veld en in de derde minuut na rust restte het de verdediger op de doellijn niets anders dan als ware het Ron Zwerver in zijn hoogtijdagen bij het Nederlandse Volleybal team de bal weg te smashen. Pingel en Roell achter de bal. Er zijn weinig zekerheden in het leven, maar met Roell achter de bal kan je het doelpunt wel alvast noteren. 2-1 Na deze snelle opsteker roken de mannen het spreekwoordelijke bloed en gingen gestaag op zoek naar de gelijkmaker. Die viel in de 56ste minuut, wederom Roell met een ouderwetse loeier van buiten de 16. De keeper kreeg de hand nog achter de bal, maar door de kracht van het schot rolde de bal alsnog tergend langzaam over de doellijn.
  Met nog een half uur te gaan leek de wedstrijd volledig de kant van Olympia op te vallen. Genoeg mogelijkheden, kansen, pogingen, maar hij wilde er niet meer in. Deden de gastheren uit Venhorst niets meer de tweede helft, jawel, maar Stefan en de verdediging hadden het goed op orde. Einduitslag 2-2. Terecht, mwaoh, maar als je binnen 10 minuten met 2-0 achterstaat is dit geen onbevredigend resultaat. Het eerste punt in een uitwedstrijd en de 5de plek geconsolideerd.
  Komende zondag een waar matinee, om 12.00 uur aftrap uit in Gemert. Eén van de vier ploegen die de top van de ranglijst vormen.