Nooit Gedacht wint verdiend van Olympia'18, 1-2

Geplaatst op: Maandag 02 april 2018
Olympia'18 speelde Tweede Paasdag thuis tegen Nooit Gedacht uit Geffen. De papieren zagen er voor Olympia prima uit na het gelijkspel van de titelkandidaten Sparta'25 Beek en Donk tegen Volkel op Eerste Paasdag. Helaas kon de thuisclub niet laten zien wat gehoopt werd. Won Olympia nog in Geffen met 1-3, nu werd het 1-2 in het voordeel van Nooit Gedacht.

De eerste helft startte met kansjes over en weer. Na een goede mogelijkheid voor Nooit Gedacht na 25 minuten was het 10 minuten later toch raak. Uit een corner kreeg de Olympia-defensie de bal niet weg en schoot Wouter Verstegen van dichtbij raak, 0-1. En 5 minuten later mocht Olympia van geluk spreken dat de 0-2 van Nooit Gedacht wegens buitenspel werd afgekeurd.

Trainer Wil Beijer probeerde de bakens te verzetten en bracht in de tweede helft Jordi Toonen en Dylan Donkers in. Olympia kreeg in het begin twee mooie kansen op de gelijkmaker via Douwe Zwaan en Dylan Donkers. Maar telkens stond de prima keepende Willem van Ballegooy.een doelpunt in de weg. Toen Olympia aandrong op de gelijkmaker brak Nooit Gedacht uit en uit deze tegenstoot bracht Ken Bissels de stand op 0-2. Daarna brak een periode aan met veel geel en opontdoud na blessures. Ook moest Jochem Zwaan zich nog vanwege een blessure laten vervangen. Furkan Sarioglu kreeg een mooie kans na een solo. Tegen het einde van de wedstrijd mocht Olympia nog hopen. Jordi Toonen speelde zich fraai vrij naar de achterlijn binnen de 16-meter en legde de bal terug op de vrijstaande Douwe Zwaan en dat betekende 1-2 in de 88ste minuut. In blessuretijd leek Olympia via Dylan Donkers alsnog een gelijke score te bereiken. Maar andermaal stond de uitstekende keeper Willem van Ballegooy een Olympia-treffer en daarmee een gelijkspel In de weg.

DAW profiteerde optimaal van de nederlaag van Olympia door in Handel met 0-3 te winnen en werd daarmee de nieuwe koploper in de Derde Klasse D. Zondag 8 april gaat Olympia op bezoek bij Vitesse'08 in Gennep. Vitesse deed dit weekend goede zaken door met 0-1 te winnen bij Vianen Vooruit. Olympia blijft op plaats 3 met 29 punten uit 18 wedstrijden. Vitesse'08 is 12de met 15 punten uit 16 wedstrijden.