Olympia wint bij MULO in Helmond met 4-0

Geplaatst op: Zondag 03 februari 2019
Na een winterstop van zeven weken ging Olympia'18 op bezoek bij de nummer twaalf MULO in Helmond. Op het kunstgras werd de dertiende competitiewedstrijd gespeeld. Na een moeizame eerste helft, ruststand 0-0, werd in de tweede helft met duidelijke cijfers een 4-0 overwinning neergezet.

De eerste kans in de wedstrijd was voor Olympia. Een kopbal van Freek Kerkhoff ging echter net over de lat (8 min.). Verder was de eerste helft heel matig. Er waren weinig kansen. Ook MULO kon het Olympia niet moeilijk maken.

In de tweede helft een heel ander Olympia. Al rap werd het 0-1. Levi Meulensteen bracht Freek Kerkhoff in stelling en Freek scoorde daaruit de openingstreffer (50 min.). Na ruim één uur spelen leek Olympia de score te kunnen verhogen. Een prima combinatie van Mustafa Yilmaz, Douwe Zwaan en Bastiaan Görts zou de 0-2 hebben betekend, maar werd wegens vermeend buitenspel afgekeurd. Het was uitstel van executie. Sam Luppes werd binnen de 16 meter hard onderuit geschopt en Freek Kerkhoff bracht uit de penalty onberispelijk de score op 0-2 (75 min.). Douwe Zwaan kreeg weinig kansen door een dubbele MULO-bewaking, maar trof nog wel de paal. Hij schiep wel meer ruimte voor anderen. Via een afgeketst schot bracht Mustafa Yilmaz de stand op 0-3 (86 min.) en een inzet van Douwe Zwaan  werd door Sam Luppes met een laatste zetje afgerond, 0-4 (87 min.),

Olympia bracht het aantal gescoorde doelpunten na 13 wedstrijden daarmee op 60. Door het verlies van Volkel is de nieuwe nummer 2 Schijndel met een achterstand van 12 ounten. Zondag10 februari speelt Olympia'18 thuis tegen Vitesse'08, de nummer 6. In Gennep werd het in het eerste competitieduel 2-2.

Basisspelers Olympia'18: Jasper Görts, Ramon Bulkens, Mitch Verstraaten, Levi Meulensteen, Bas Janssen, Bastiaan Görts, Mustafa Yilmaz, Yannick Baudet, Douwe Zwaan, Freek Kerkhoff, Sam Luppes.
Ingevallen: Jochem Zwaan, Okki van Dalen, Tijmen Philips.