Olympia geen kans tegen Vianen V.: 0-3

Geplaatst op: Zondag 04 februari 2018
Thuis heeft Olympia de grootste nederlaag van dit seizoen geleden, 0-3. Werd in het heenduel in Vianen nog 0-0 behaald, ditmaal verloor Olympia kansloos. Na een snelle voorsprong werd ook in de tweede helft weer snel de score verdubbeld. En een kwartier voor tijd werd het zelfs 0-3. Vianen V. had in de wedstrijd bij een beetje meer mazzel nog hoger kunnen winnen maar had met schoten op de paal geen geluk. Gedurende de gehele wedstrijd kon Olympia niet gevaarlijk worden en gingen de 3 punten daarom dik verdiend naar Vianen.

Al na 5 minuten kwam Vianen op voorsprong. Bij een vrije trap van Robby van Raaij werd door de Olympia-defensie niet ingegrepen en kon Roy Daamen makkelijk de score openen, 0-1. Vianen dicteerde de wedstrijd, speelde geconcentreerd en met veel inzet. Olympia was niet bij machte daar wat tegenover te stellen.

Ook in de tweede helft ging Vianen fel van start. Olympia kreeg uit een corner de bal niet weg en na een tweetal inzetten hieruit was de derde inzet raak door Rik Willemsen, 0-2 (48 min.). Olympia probeerde wel, maar de Vianen-verdediging onder aanvoering van Robby van Raaij gaf geen krimp en hield het achter dicht. Na een reuzekans van Vianen kreeg even later Robby van Raaij uit een vrije trap de mogelijkheid om de stand te verhogen. Zijn kogel vanaf 18 meter verdween in de bovenhoek, 0-3 (78 min.).

Olympia blijft in de stand op plaats 4 met 13 wedstrijden en 19 punten. Komende zondag zijn er geen wedstrijden vanwege carnaval. Over twee weken, zondag 18 februari,  staat op het programma Excellent - Olympia. Excellent versloeg vandaag Vitesse'08 met 5-1 en staat op plaats 7 met 12 wedstrijden en 14 punten.