En weer speelt Olympia'18 gelijk en nu tegen Boekel Sport, 2-2

Geplaatst op: Zondag 06 mei 2018
Olympia'18 heeft zich niet kunnen revancheren voor de 2-0 nederlaag destijds bij Boekel Sport. Olympia mocht het spel maken en Boekel loerde op de counter. Na een 1-1 ruststand werd het uiteindelijk 2-2. Voor Olympia scoorde wederom Douwe Zwaan de beide doelpunten.

Al vroeg in de wedstrijd kwam Olympia op voorsprong. Mustafa Yilmaz ging fel door op de rechtervleugel en bereikte Douwe Zwaan, deze speelde zich fraai vrij en liet met een schuiver keeper Jesse Zwanenburg kansloos, 1-0 (7 min.). Boekel speelde op de counter en uit de eerste de beste kans was het daaruit raak. Een lange bal kon door Levi Meulensteen net niet worden bereikt. De bekwame spits Tim Schuijers maakte alleen voor keeper Jasper Görts geen fout en met een bekeken lob bracht hij Boekel Sport weer op gelijke hoogte, 1-1 (42 min.). Olympia domineerde en kwam in blessuretijd nog bijna op voorsprong, maar redding door de Boekel-defensie op de doellijn en de keeper voorkwamen dat.

In de tweede helft was de eerste kans voor Boekel. Toch bereikte Olympia al snel een 2-1 voorsprong. De bal bleef hoog in de doelmond hangen en uiteindelijk profiteerde Douwe Zwaan wederom en koppend werd het 2-1 (49 min.). En weer kwam Boekel terug. Uit een hoekschop bleef de bal in een kluwen van spelers hangen en maakte Rens van der Wijst de 2-2 (64 min.). Het doelpunt werd fel betwist vanwege buitenspel, maar de scheidsrechter gaf hier geen gehoor aan. Boekel vond deze stand wel prima en verdedigde massaal en bracht Olympia uit het spel door de ballen steeds maar weer over de zijlijn te spelen en ondertussen misschien toch nog een goal te maken uit de counter. In de stand kwam geen verandering meer en kreeg Olympia daarmee te weinig.

Basisspelers Olympia'18: Jasper Görts, Luc Bussers, Levi Meulensteen, Danny van Vlissingen, Bastiaan Görts, Niel Rothof, Douwe  Zwaan, Okki van Dalen, Mustafa Yilmaz, Jordi Toonen, Vince van den Elsen.
Ingevallen: Tijmen Philips, Tijn Coenen, Yannick Baudet.

Door het gelijke spel zakt Olympia naar de tweede plaats en heeft 38 punten uit 23 wedstrrijden. Koploper is Volkel met 40 punten uit 23 wedstrijden. Het blijft dringen aan de top. Derde is Sparta'25 met 37 uit 22, vierde is DAW met 37 uit 23, vijfde is Vianen V. met 36 uit 22, zesde is Berghem Sp. met 35 uit 23, zevende is Nooit Gedacht met 34 uit 22.
Donderdag 10 mei worden alle achterstallige wedstrijden ingehaald. Daarna hebben alle elftallen 23 wedstrijden gespeeld en kan de tussenbalans worden opgemaakt.

Zondag 13 mei speelt Olympia weer een thuiswedstrijd. Tegenstander is Handel dat vandaag won van Hapse Boys met 1-0; Handel staat op plaats 9 met 30 punten uit 22 wedstrijden.