Olympia'18 is nog één punt verwijderd van het kampioenschap

Geplaatst op: Zondag 07 april 2019
Olympia had bij verlies/gelijkspel van de concurrent Schijndel tegen MULO het kampioenschap binnen kunnen halen. Dat gebeurde echter niet. Ook Olympia had in Wanroij een moeilijke dag en won ternauwernood van Constantia met 1-0. Zondag speelt Olympia thuis tegen de nummer 5 Boekel Sport en heeft aan een gelijkspel genoeg om kampioen te worden in de Derde Klasse D en om daarmee direct te promoveren naar de Tweede Klasse.

Al snel kwam Olympia aan de leiding. Een overtreding op Douwe Zwaan even buiten de 16 werd door Freek Kerkhoff met een bekeken schot verzilverd, 0-1 (6 min.). Olympia had het meeste grip op de wedstrijd, maar halverwege de eerste helft zette Constanta meer druk evenwel zonder gevaarlijk te worden. Er werd in een laag tempo gespeeld.

Ook in de tweede helft eenzelfde spelbeeld. Tot de 68ste minuut. Bij een opstootje in de 16 meter duwde Olympia-keeper Jasper Görts de Constantia-spits, Joeri van de Weijer, van zich af. En dat had hij beter niet kunnen doen; scheidsrechter Elsayyad was onverbiddelijk en stuurde de keeper van het veld met rood. De reserve-doelman Frank Beljaars nam zijn plaats in. Maar Olympia moest verder met 10 man. Constantia was echter met een man meer niet bij machte om nog gelijk te komen en hield de Olympia-defensie andermaal weer de nul.

Zondag 14 april kan Olympia'18 tegen Boekel Sport weer de Tweede Klasse halen. In het seizoen 1990/1991 was dit voor het laatst. Het thuispubliek kan voor het team van coach Wil Beijer tot grote steun zijn. Olympia 1 rekent op een grote publieke belangstelling voor deze kampioenswedstrijd. En daarna .... feest met zijn allen!!!