Monsterzege van Olympia'18 tegen Ulysses Megen, 8-1

Geplaatst op: Zondag 07 oktober 2018
Olympia'18 heeft goede zaken gedaan door de thuiswedstrijd tegen Ulysses uit Megen met grote cijfers te winnen. Na een 4-1 ruststand werd in de tweede helft de score verder opgevoerd tegen een onmachtig Ulysses; eindstand 8-1. Aangezien Volkel bij Excellent in Oploo verloor heeft Olympia'18 nu de eerste plaats van Volkel overgenomen. Vitesse'08 en Excellent volgen als nummer twee en drie met eveneens 7 punten uit drie wedstrijden.

Olympia opende sterk en na 20 seconden had het al 1-0 moeten staan nadat Douwe Zwaan Sam Luppes een unieke kans bood. Olympia kreeg nog enkele kansen om de score te openen. Toch was het Ulysses dat de leiding nam; nadat keeper Frank Beljaars de bal niet onder controle kreeg werd de bal op de 11-meterstip gelegd wegens vasthouden. Van deze buitenkans profiteerde Bernd van de Camp en benutte de pernalty prima, 0-1 (19 min.).  Maar Olympia stelde al snel orde op zaken. Een afgeslagen bal benutte Okki van Dalen, 1-1 (23 min.) en uit een dieptepass bracht Okki van Dalen Douwe Zwaan in stelling 2-1 (35 min.) en weer even later was het Douwe Zwaan die uit een corner koppend scoorde, 3-1 (37 min.). Aanvoerder Ramon Bulkens bracht met een kogel vanaf de punt 16 meter de stand op 4-1 (44 min.).

Ook in de tweede helft kon de score verder worden opgevoerd. Ulysses kon nog nauwelijks tegenstand bieden. Al snel was het 5-1 door Mustafa Yilmaz (47 min.). Okki van Dalen maakte er 6 -1 van (57 min.). Furkan Sarioglu bediende Douwe Zwaan, 7-1 (76 min.), zijn derde doelpunt van deze middag, en Jordi Toonen gaf een assist op Furkan Sarioglu en dat was 8-1 ( 80 min.). Met deze stand eindigde deze wedstrijd zonder gele kaarten.

Volgende week gaat Olympia op bezoek in Handel. Handel verloor uit tegen Avanti'31 in Schijndel met 1-0. Olympia staat nu op plaats één met 7 punten uit 3 wedstrijden, doelscore 14-5. Handel is elfde met 2 punten, doelscore 1-2.

Olympia'18 basisspelers: Frank Beljaars, Ramon Bulkens, Mitch Verstraaten, Jochem Zwaan, Bas Janssen, Yannick Baudet, Jordi Toonen, Okki van Dalen, Douwe Zwaan, Sam Luppes, Mustafa Yilmaz.
Ingevallen wisselspelers: Furkan Sarioglu, Levi Meulensteen, Bastiaan Görts.