Olympia tegen Vitesse niet verder dan gelijkspel, 2-2

Geplaatst op: Zondag 08 april 2018
Olympia wist dat tegen Vitesse in Gennep een zware klus wachtte. Vitesse won in de twee laatste wedstrijden: eerst uit bij het sterke Vianen Vooruit en thuis tegen kampioenskandidaat Sparta'25 uit Beek en Donk met liefst 4-1. Op papier twee gelijkwaardige ploegen. En dat werd het ook in de einduitslag. Na een 0-1 stand bij rust kwam al snel in de tweede helft Vitesse gelijk, waarna een paar minuten later het alweer 1-2 werd. En na bijna een uur spelen benutte Vitesse een dubieuze penalty, 2-2. En dit was tevens de eindstand.

Vitesse en Olympia openden met enkele kansen voor beide teams. Na een schitterende combinatie met Douwe Zwaan, scoorde Dylan Donkers voor Olympia, 0-1 (22 min.). Olympia was in deze fase de bovenliggend partij, vooral dankzij Dylan Donkers. Ook Vitesse bleef gevaarlijk met de snelle spits Thymo Zeelen.

Een dieptepaas op maat bereikte Thymo Zeelen en dat was, 1-1 (50 min.). En even later soleerde Dylan Dankers prima door de Vitesse-defensie, omspeelde keeper Lex Wever en bracht de 1-2 op het scorebord (53 min.). Meteen drong Vitesse weer aan en een aangeschoten bal tegen de kont van een Olympia-verdediger werd beoordeeld als hands. Uit de penalty scoorde Niek Hendriks, 2-2 (56 min.). Daarna leek het alsof bij beide teams de krachten waren weggevloeid. Toch had de wedstrijd in het voordeel van Olympia en Vitesse kunnen eindigen. Enkele mooie kansen konden net niet worden verzilverd.

Door dit gelijkspel zakt Olympia naar plaats vier met 30 punten uit 19 wedstrijden, De nieuwe koploper is Volkel met 34 punten uit eveneens 19 wedstrijden. Zondag 15 april speelt Olympia thuis tegen Stormvogels uit Siebengewald, dat voorlaatste staat met 14 punten uit 17 wedstrijden.