Olympia'18 wint met 1-2 het tweede bekerduel bij Toxandria

Geplaatst op: Zaterdag 08 september 2018
Zaterdagavond 8 september speelde Olympia'18 de tweede bekerwedstrijd tegen Toxandria in Rijkevoort. Na een 1-1 ruststand mocht Olympia de 3 punten mee naar Boxmeer nemen na een verdiende 1-2 winst.

Olympia nam het initiatief en kwam na 18 minuten aan de leiding. Een vrije trap van Freek Kerkhoff rand 16 meter belandde knap in de uiterste bovenhoek, 0-1. Olympia leek de score te verhogen, maar een verre trap van keeper Dave Albers bereikte de razendsnelle Twan Dekkers en hij versloeg keeper Bas Hurkens en bracht Toxandria op gelijke hoogte, 1-1 (31 min.). En even later kwam Toxandria nog bijna aan de leiding. Een tegendraads ingekopte bal ging net over de lat. 

Ook in de tweede helft mocht Olympia het spel maken. Een snelle combinatie tussen Freek Kerkhoff en Sam Luppes bereikte Jordi Toonen en dat was 1-2 (53 min.). Nog enkele keren was Olympia dicht bij een doelpunt, zeker na een inzet op de paal. 

Zondag 16 september speelt Olympia haar derde en laatste bekerwedstrijd in deze poule en wel uit bij Montagnards in Bergen. Olympia heeft aan een gelijkspel genoeg voor de poulewinst. Montagnards won slechts met 2-3 bij SVS Stevensbeek, waar een veel grotere overwinning mocht worden verwacht. Toch is Montagnards voor Olympia altijd een geduchte tegenstander en wordt het een duel waar onderschatting altijd op de loer ligt.