Olympia'18 blijft winnen en verslaat Vitesse'08 met 2-0

Geplaatst op: Zondag 10 februari 2019
Olympia heeft voor de vijfde achtereenvolgende keer de volle winst binnengehaald (2-0, 3-1, 5-0, 4-0, 2-0). Ditmaal werd het een 2-0 zege op Vitesse'08 uit Gennep. Op een zwaar veld werd met veel inzet gespeeld en werd het een ware derby voor ruim 200 toeschouwers. Na een kwartier kwam Olympia op voorsprong. Het duurde tot de blessuretijd in de tweede helft voor aan alle onzekerheid een einde kwam en de wedstrijd definitiwef werd beslist.

Na de vele afgelastingen in de afgelopen weken was het nog even afwachten na de vele regenval of de wedstrijd doorgang kon vinden. Na een kwartier spelen kwam Olympia op voorsprong. Een gave voorzet vanaf de achterlijn van Ramon Bulkens op Douwe Zwaan betekende de 1-0 (16 min.). Beide teams streden met veel inzet zonder dat daaruit echte kansen ontstonden.

In het begin van de tweede helft zette Vitesse Olympia onder druk evenwel zonder resultaat. Toch was het Olympia dat met een kopbal van Douwe Zwaan net over de lat bijna op een hogere score kwam. Tien minuten voor tijd claimde Vitesse een strafschop maar zonder resultaat. Vijf minuten voor tijd viel Furkan Sarioglu in en kreeg meteen een prima kans. Olympia bleef aandringen en mocht na een overtreding binnen de 16 meter een strafschop nemen. Freek Kerkhoff stond ditmaal niet op scherp en zijn pingel ging ruim over (89 min.). Ver in blessuretijd maakte Olympia aan alle onzekerheid een einde. Na combinaties over een aantal schijven scoorde Sam Luppers simpel de 2-0 (93 min.).

Olympia staat nu met 37 punten uit 14 wedstrijden op de eerste plaats, gevolgd door Schijndel met 25 punten eveneens uit 14. Zondag 17 februari gaat Olympia'18 op bezoek bij Schadewijk in Oss. Schadewijk staat op plaats 10 met 15 punten uit 11 en verloor uit bij Excellent in Oploo met 3-2, na een voorsprong bij rust van 2-0.

Basisspelers Olympia'18: Jasper Görts, Ramon Bulkens, Mitch Verstraaten, Jochem Zwaan, Bas Janssen, Levi Meulensteen, Mustafa Yilmaz, Yannick Baudet, Douwe Zwaan, Freek Kerkhoff, Sam Luppes.
Ingevallen wisselspelers: Okki van Dalen, Furkan Sarioglu.