Olympia'18 revancheert zich tegen Margriet en wint met 4-1

Geplaatst op: Zondag 12 mei 2019
Na de enige seizoensnederlaag van Olympia'18 bij Margriet, 3-2, heeft het elftal van Wil Beijer zich prima gerevancheerd en met duidelijke cijfers gewonnen. Na een 2-0 ruststand werd het een dik verdiende overwinning van 4-1.

Al na enkele minuten kreeg Douwe Zwaan een opgelegde kans om Olympia op voorsprong te brengen. Wel had hij een wezenlijk aandeel bij de 1-0; een combinatie van hem met Freek Kerkhoff betekende het eerste Olympia-doelpunt (9 min.). Olympia-doelman Jasper Görts moest enkele malen reddend optreden na goede doelkansen van Margriet. Uit een van de kansen voor Olympia scoorde Ramon Bulkens na mooie combinaties met Freek Kerkhoff en Douwe Zwaan, 2-0 (33 min)..

In de tweede helft gebeurde er aanvankelijk niks noemenswaardigs. Matig uitverdedigen van Olympia betekende de 2-1 (61 min.). Een vrije trap van Freek Kerkhoff op de lat had een beter lot verdiend. Olympia bleef druk zetten en na een schot van Okki van Dalen ging Douwe Zwaan het duel aan met de Margriet-verdediging en bracht al koppend de stand op 3-1 (64 min.). Na een dieptepass was Douwe Zwaan de Margriet-defensie te snel af en op de punt van de 16 meter gaf hij een schitterende lob over de uitgekomen keeper Danny de Natris en dat was 4-1 (70 min.). Er kwamen nog over en weer kansen, maar de beide keepers voorkwamen een verdere score.

Olympia heeft uit de 24 competitiewedstrijden 63 punten, 77 goals voor en 18 tegen. Van deze 77 doelpunten heeft Douwe Zwaan er liefst 37 gescoord!! Zondag 19 mei gaat Olympia op bezoek bij de nummer laatst Ulysses uit Megen. En zondag 26 mei is de laatste competitiewedstrijd thuis tegen Handel, de nummer 8.

Spelers Olympia'18: Jasper Görts, Ramon Bulkens,  Mitch Verstraaten, Jochem Zwaan, Bas Janssen, Levi Meulensteen, Jordi Toonen, Okki van Dalen, Douwe Zwaan, Bastiaan Görts, Freek Kerkhoff.
Ingevallen wisselspelers: Furkan Sarioglu, Tijmen Philips, Mustafa Yilmaz.