Olympia wint van Handel - 2-0 - maar concurrenten winnen ook

Geplaatst op: Zondag 13 mei 2018
Olympia heeft ondanks de overwinning op Handel in de strijd om het kampioenschap geen stappen kunnen maken. Ook de concurrenten Sparta'25, Volkel en Vianen Vooruit wonnen hun wedstrijden Enig lichtpuntje in de strijd om de bovenste plaats is dat de eventuele kanshebbers Nooit Gedacht en DAW door puntverlies hebben af moeten haken.

Olympia heeft tegen de nummer 9 Handel zich kunnen revancheren voor het 2-2 gelijkspel in Handel. Al na 4 minuten kwam Olympia aan de leiding. Een dieptepass van Mitch Verstraaten op Bastiaan Görts bracht Okki van Dalen vrij voor keeper Tijmen Brouwer en dat betekende 1-0. Olympia was het meeste aan de bal zonder weinig kansen te scheppen. Ook Handel kon geen vuist maken.

In het begin van de tweede helft probeerde Handel de gelijkmaker te forceren. Vooral uit vrije trappen en corners was Handel dreigend. Toch breidde Olympia de score verder uit. Mustafa Yilmaz ging goed door over de vleugel en bereikte de vrijstaande Douwe Zwaan en dat was 2-0 (60 min.). Uit een afgeslagen corner van Handel kon de ingevallen jeugdspeler Tijmen Philips met een lange bal de snelle Douwe Zwaan bereiken. Handel-verdediger Jan van Grinsven haalde daarop de doorgebroken Douwe neer en dat was rood (78 min.). Olympia bleef gevaarlijk en een inzet van Yannick Baudet kon nog met de punt van de schoen worden gered door de Handel-goalie. Ook Douwe Zwaan moest met rood vertrekken, nadat hij andermaal hard door de Handel-verdedigers onderuit was gehaald en daarop verbaal verhaal maakte (87 min.).

Basisspelers Olympia'18: Jasper Görts, Luc Bussers, Mitch Verstraaten, Levi Meulensteen, Bastiaan Görts, Danny van Vlissingen, Ramon Bulkens, Douwe Zwaan, Okki van Dalen, Mustafa Yilmaz, Jordi Toonen.
Ingevallen: Tijmen Philips, Jochem Zwaan, Yannick Baudet.

Olympia blijft op plaats 4. Zondag 20 mei wordt de voorlaatste wedstrijd gespeeld uit tegen de nummer 12 Nijnsel, dat met 3-1 won bij de nummer laatst Hapse Boys.