Ruime zege van Olympia'18 op Stormvogels'28, 6-1

Geplaatst op: Zondag 15 april 2018
Olympia blijft in de race voor een hoge klassering in de Derde Klasse D. Tegen nummer voorlaatst Stormvogels uit Siebengewald werd een klinkende overwinning behaald. Een bliksemstart vormde de basis voor de ruime overwinning. Al na 9 minuten was het 3-0, tevens de ruststand. Na rust kon de score nog worden verdubbeld. Het eindresultaat 6-1 winst.

Al na 9 seconden opende Douwe Zwaan de score. De aftrap van Stormvogeld werd meteen onderbroken en stevende Douwe alleen op keeper Daan de Bruin af, 1-0. En even later werd een combinatie van Dylan Donkers op maat door Jordi Toonen benut 2-0 (5 min.). En weer na een paar minuten legde Jordi Toonen de bal klaar voor Douwe Zwaan en dat was 3-0 (9 min.). Olympia nam gas terug en Stormvogels drong ook niet aan. Toch was Douwe Zwaan nog twee keer dicht bij nog een treffer.

Ook in de tweede helft ging Olympia fel van start en verhoogde de score naar 4-0 via Jordi Toonen (47 min.). Uit een corner van Tijn Wabeke bracht Lloyd Kooiman de stand op 4-1 (50 min.). Na weer een paar mooie kansen van Olympia verhoogde Tijmen Philips op aangeven van Douwe Zwaan de stand naar 5-1 ( 71 min.). En voor de 6-1 had wederom Douwe Zwaan het vizier op scherp (84 min.).

Olympia komt door deze overwinning op plaats 3, 33 punten uit 20 wedstrijden. Concurrent DAW verloor van Vitesse. De achterstand op koploper Volkel bedraagt 4 punten. Zondag 22 april speelt Olympia'18 uit tegen Sparta'25 uit Beek en Donk, de nummer 2 met 34 punten uit 19 wedstrijden.

Basisspelers: Jasper Görts, Luc Bussers, Mitch Verstraaten, Levi Meulensteen, Bastiaan Görts, Furkan Sarioglu, Bas Janssen, Douwe Zwaan, Okki van Dalen, Dylan Donkers, Jordi Toonen.
Invallers: Mustafa Yilmaz, Tijmen Philips, Danny van Vlissingen.