Olympia'18 blijft winnen, nu van Volkel, 2-0

Geplaatst op: Zondag 17 maart 2019
Olympia'18 versloeg thuis op een zwaar, maar goed bespeelbaar veld, de nummer vijf Volkel met 2-0. De aanvankelijk min of meer verwachte tegenstand van Volkel werd niet bewaarheid. Volkel kon zich nauwelijks kansen scheppen. De zege was dan ook dik verdiend. Met nog 9 wedstrijden te gaan is de voorsprong op de nummer twee Schijndel 9 punten en heeft Olympia'18 ook nog één wedestrijd minder gespeeld.

De eerste de beste kans was meteen een doelpunt. Met een schitterend schot vanaf de punt van de 16 meter schoot Freek Kerkhoff de bal diagonaal in de kruising en was keeper Tomek Kuijpers kansloos, 1-0 (17 min.). Op slag van rust leek Olympia via Jordi Toonen de score nog te verhogen. Voor beide teams waren er verder geen kansen.

Ook in de tweede helft aanvankelijk weinig gevaar. En bij een 1-0 stand begon Volkel, een kwartier voor tijd, meer aan te dringen. Toch bouwde Olympia'18 de voorsprong verder uit. Volkel-aanvoerder Ruud Verstegen meende een dieptepass van Olympia'18 rustig te kunnen terugspelen op zijn keeper Tomek Kuijpers, maar had daarbij niet gerekend op de snelheid van Douwe Zwaan. Douwe onderschepte de bal omspeelde de keeper en scoorde in het lege doel, 2-0 (78 min.). in blessuretijd leek Volkel nog te gaan scoren, maar keeper Jasper Görts was attent en hield daarmee de nul.

Olympia heeft nu 46 punten uit 17 wedstrijden met een score van 63-13 Volgende week, 24 maart, speelt Olympia'18 weer thuis en wel tegen de nummer twee Schijndel, dat 37 punten heeft uit 18 wedstrijden en een score van 35-13. Een week later, 31 maart, weer tegen Schijndel de inhaalwedstrijd.

Basisspelers: Jasper Görts, Ramon Bulkens, Mitch Verstraaten, Jochem Zwaan, Bas Janssen, Okki van Dalen, Jordi Toonen, Levi Meulensteen, Douwe Zwaan,Freek Kerkhoff, Sam Luppes.
Ingevallen reserves: Tijmen Philips, Bastiaan Görts, Furkan Sarioglu.