Douwe Zwaan schittert met handvol doelpunten

Geplaatst op: Maandag 17 september 2018
Zondag 16 september 2018 is de dag die Douwe Zwaan wel nooit meer vergeten zal. In het met 0-6 gewonnen laatste bekerduel tegen concurrent Montagnards in Bergen nam Douwe liefst 5 doelpunten voor zijn rekening. Montagnards was er alles aan gelegen om deze wedstrijd te winnen; immers winst zou voor Montagnards betekenen door naar de volgende bekerronde. Olympia heeft met deze overtuigende overwinning nu de volgende bekerronde bereikt; 3 wedstrijden, 9 punten en een doelsaldo van 18-1.

Olympia opende sterk met na 4 minuten een schot tegen de lat. Over en weer kwamen er kansen, totdat een goede combinatie voor Olympia het eerste doelpunt opleverde via Douwe Zwaan, 0-1 (24 min.). Olympia werd steeds gevaarlijker en na enkele corners gaf Freek Kerkhoff Douwe Zwaan de kans om te scoren, 0-2 (30 min.). En na een corner kreeg de Montagnards-defensie de bal niet weggewerkt en verhoogde Douwe Zwaan de score naar 0-3 (34 min), een zuivere hattrick. En nog voor rust werd de stand op 0-4 (41 min.) gebracht door Freek Kerkhoff na aangeven van Yannick Baudet.

Ook in de tweede helft kreeg Olympia volop kansen om de score verder op te voeren, maar was het een aantal keren net niet. Na sterk doorgaan van Douwe Zwaan werd hij door de Montagnards-keeper gevloerd. Douwe voltrok uit een penalty zelf het vonnis met een kogel, 0-5 (73 min.). En ook het laatste Olympia-doelpunt nam Douwe Zwaan weer voor zijn rekening, 0-6 (84 min.).

Zondag 23 september begint officieel de competitie. Olympia'18 gaat dan op bezoek bij Vitesse'08 in Gennep; de wedstrijd wordt echter al op zaterdagavond 22 september aanvang 18:30 uur gespeeld. Het wordt het treffen van 110-jarige tegen de 100-jarige!