Olympia'18 wint nipt bij Excellent in Oploo, 2-3

Geplaatst op: Zondag 18 februari 2018
Olympia heeft goede zaken gedaan door de 3 punten mee naar Boxmeer te nemen. In een enerverende wedstrijd was de stand bij rust 1-3. En toen met nog 20 minuten te spelen de aansluitingstreffer 2-3 op het scorebord kwam werd het ongemeen spannend. Maar Olympia sleepte toch de volle winst over de eindstreep.

In de openingsfase van de eerste helft waren de kansen schaars. Het was Okki van Dalen die de score opende. Na een dieptepass van Levi Meulensteen soleerde hij door de Excellent-defensie en gaf doelman Noud vd Stoel het nakijken, 0-1 (23 min.). De vreugde was voor Olympia van korte duur. Een bal over de flank van Roel Verberk werd door Timo Cornelissen prima afgerond, 1-1 (27 min.). Even voor rust bracht Okki van Dalen de bal in de doelmond en kon een afvallende bal door Douwe Zwaan worden verzilverd, 1-2 (40 min.). En vlak voor rust kopte Douwe Zwaan uit een voorzet van Jordi Toonen de bal zeer fraai  in de bovenhoek, 1-3 (45 min.).

Wilde Excellent in de tweede helft het tij nog doen keren dan moest Olympia onder druk worden gezet. En dat gebeurde, maar de Olympia-defensie hield vooralsnog de zaken goed op orde. Maar nadat keeper Jasper Görts de bal niet goed weg kon werken was het uiteindelijk Frans Cuppers die uit de scrimmage de aansluiting kon maken, 2-3 (69 min.). Excellent bleef gevaarlijke en werd nog dreigende nadat good old Chris van Duynhoven na 80 minuten werd ingebracht. Het werd in de laatste minuten nog hektisch, maar in de stand kwam echter geen verandering meer.

Olympia blijft op de ranglijst vierde met 22 punten uit 14 wedstrijden. Volgende week zondag 25 februari weer een uitwedstrijd en wel tegen Volkel, dat won uit bij Vitesse'08 in Gennep met 0-2. Volkel staat op de derde plaats en heeft 26 punten uit 13 wedstrijden. Thuis verloor Olympia op 15 oktober met 0-1 van Volkel.

Dinsdag 20 februari speelt Olympia een oefenwedstrijd op kunstgras bij Volharding, aanvang 20:15 uur. Ook tegen Volkel zal op kunstgras gespeeld worden.