Eerste oefenwedstrijd Olympia'18 - Volharding onbeslist, 2-2

Geplaatst op: Zondag 19 augustus 2018
Olympia'18 speelde zoals gebruikelijk haar eerste oefenwedstrijd van het seizoen thuis tegen Volharding. Onder grote publieke belangstelling uit Boxmeer en Vierlingsbeek werd een aantrekkelijk duel op de prima bespeelbare groene grasmat gespeeld. Voor beide teams was het een wedstrijd om veel spelers de kans te geven hun kwaliteiten te laten zien. Daarom werd er in de tweede helft volop gewisseld.

In de eerste helft nam Olympia de leiding via Jordi Toonen, nadat een inzet van Douwe Zwaan onvoldoende kon worden weggewerkt, 1-0 (13 min.). En diezelfde Jordi Toonen scoorde na een vrije trap uit een geplaatste schuiver de 2-0 (27 min.). Olympia speelde een prima eerste helft met verzorgd voetbal. Een moment van onoplettendheid bracht Tim Brouwer geheel vrijstaand in stelling en met een prachtige boogbal verschalkte hij keeper Frank Beljaars, 2-1 (33 min.).

Na de rust brachten de beide coaches Beijer en Vullings een flink aantal wisselspelers. De beste kansen waren toen voor Volharding. Nadat een schot op de binnenkant paal Volharding nog geen geluk bracht mocht na een handsbal Volharding de stand via een penalty in evenwicht brengen, 2-2 (88 min). In de slotfase waren beide teams nog dicht bij een treffer, maar de stand bleef gelijk. Een alleraardigst en heel sportief duel onder de prima leiding van de 17-jarige scheidsrechter Coen van Straaten.