Collectief van Olympia'18 bedwingt Sparta'25 in Beek en Donk, 0-2

Geplaatst op: Zondag 22 april 2018
Olympia'18 heeft een sterk staaltje uitgehaald door in Beek en Donk van de nummer 2 Sparta'25 te winnen. In een van haar sterkste wedstrijden viel niets op de 0-2 zege af te dingen. De wedstrijd werd ondanks het warme weer in een hoog tempo gespeeld. Olympia kreeg in de eerste helft een vijftal kansen om de score te openen, waar Sparta'25 slechts één kans tegenover kon stellen. In de tweede helft bracht Douwe Zwaan Olympia'18 al snel op voorsprong en een kwartier later mocht Okki van Dalen uit een strafschop de score verdubbelen. Verdedigend stond het als een huis en was keeper Jasper Görts een heel betrouwbare sluitpost.

Beide teams gingen fel van start, maar kansen leverde dat in het eerste kwartier niet op. Dat veranderde na 13 minuten. Levi Meulensteen bood Jordi Toonen een mooie kans en in dezelfde minuut haalde Douwe Zwaan hard uit, maar kwam niet verder dan de onderkant van de lat. Beide partijen streden met veel inzet. De eerste grote kans voor Sparta'25 was pas na 25 minuten, maar keeper Jasper Görts wist de bal net naast de paal te werken. Even later kregen Douwe Zwaan en Jordi Toonen de kans om de score te openen, maar het was net niet. De rust brak dan ook aan met een 0-0 stand.

Toen de Sparta-defensie weifelde met ingrijpen, omspeelde Douwe Zwaan de laatste verdediger, vervolgens keeper Leon van den Acker en schoof de 0-1 binnen (51 min.). Sparta was vooral gevaarlijk met zijn jeugdige vleugelspelers Rick van Heijnsbergen en Jeremy Raaijmakers. Maar defensief gaven Levi Meulensteen, Mitch Verstraaten en Luc Bussers geen kansen weg. Andermaal ging Douwe Zwaan weer sterk door en werd toen in het strafschopgebied gevloerd door keeper Leon van den Acker. Okki van Dalen benutte de penalty cool door de keeper de verkeerde kant op te sturen, 0-2 (66 min.). Sparta ging wisselen en zette druk wat resulteerde in een aantal corners. Toch was het weer Olympia dat kansen bleef creëren met Douwe Zwaan en Furkan Sarioglu. Vooral Douwe Zwaan was deze middag de plaaggeest voor de Sparta-verdediging. Even voor tijd mochten de JO19-1 spelers Tijmen Philips en Tijn Coenen (maakte zijn debuut) nog even invallen.

Met deze 0-2 overwinning deed Olympia'18 zich nog tekort en had de zege best hoger uit kunnen vallen tegen het sterke Sparta'25. Olympia'18 stijgt weer een plaats en staat nu tweede met één punt achterstand op de nummer één Volkel, dat vandaag verrassend met 3-1 verloor bij Vianen Vooruit. Olympia heeft nu 36 punten uit 21 wedstrijden met de doelcijfers 43-23.

Zondag 29 april speelt Olympia thuis tegen Berghem Sport, dat op plaats 5 staat met 31 punten uit 21 wedstrijden. Deze wedstrijd is voor beide teams de laatste in de tweede periode. Olympia staat bovenaan met 16 punten, Berghem Sport is tweede met 15 punten. Ook Nooit Gedacht en Boekel Sport doen nog mee met 13 respectievelijk 12 punten met echter nog twee wedstrijden te gaan. Waarschijnlijk is daarom pas op donderdag 10 mei de tweede periodewinnaar bekend.

Basisspelers Olympia'18: Jasper Görts, Luc Bussers, Mitch Verstraaten, Levi Meulensteen, Bastiaan Görts, Furkan Sarioglu, Bas Janssen, Douwe Zwaan, Okki van Dalen, Mustfa Yilmaz, Jordi Toonen.
Invallers: Danny van Vlissingen, Tijmen Philips, Tijn Coenen.

Vóór aanvang van de wedstrijd mochten de spelers JO8-3 van Olympia'18 aan de hand van Olympia'18 1 het veld betreden.