Olympia'18 opent seizoen met een gelijkspel, 2-2

Geplaatst op: Zondag 23 september 2018
Bij de opening van de competitie in de Derde Klasse D ontmoetten het 110-jarige Vitesse'08  en het 100-jarige Olympia'18 elkaar in Gennep op een regenachtige zaterdagvond, 22 september. Dat het spelen van de eerste competitiedag op zaterdag een gouden greep is blijkt uit het zeer talrijke publiek, ongeveer 500 toeschouwers. Voor beide teams was er veel aan gelegen om geen valse seizoensstart te maken. Olympia'18 was behoorlijk gehandicapt door het ontbreken van 4 basisspelers vanwege blessures. Na een 1-1 ruststand eindigde het spannende duel in een gelijkspel, 2-2.

Vitesse'08 maakte een bliksemstart. Na een overtreding van de Olympia-defensie even buiten de 16 meter schoot aanvoerder Gijs Giebels met een kromme de bal langs de Olympia-muur en gaf doelman Jasper Görts het nakijken, 1-0. Dit gebeurde al na 38 seconden, gemeten met de stopwatch van feitenspecialist van Vitesse'08 Bertus van As. Vitesse was derhalve snel op voorsprong gekomen en met snel en fel spel werd het Olympia moeilijk gemaakt. Voor beide teams kwam er nadien slechts één kans om de stand te wijzigen. Ook werd Olympia-spits Douwe Zwaan geen kans gegeven. Nadat eerder Olympia nog een penalty werd onthouden gaf scheidsrechter De Graaf even later wel een strafschop. Douwe Zwaan schoot hard en feilloos in langs keeper Gerwin Noij, 1-1 (31 min.). Echte kansen ontstonden er verder in de eerste helft niet meer.

In de tweede helft begon Olympia met enkele kansen. Een voorzet van Ramon Bulkens werd door Douwe Zwaan koppend met een schitterend doelpunt afgerond, 1-2 (56 min.). De vreugde was voor Olympia van korte duur. Uit een corner voor Vitesse bleef de bal in de 16 meter en kon uit een scrimmage Koen Theunissen de stand op 2-2 brengen (63 min.). Toen spits Douwe Zwaan na 87 minuten geblesseerd het veld moest verlaten werd het voor Olympia nog penibel omdat de wisselspelers waren gebruikt en dus met 10 man de wedstrijd moest worden uitgespeeld. Maar in de stand kwam geen verandering meer. 

Zondag 30 september speelt Olympia'18 de tweede competitiewedstrijd en wel thuis tegen Schadewijk uit Oss.

Basisspelers Olympia'18: Jasper Görts, Bas Janssen, Mitch Verstraaten, Levi Meulensteen, Luc Bussers, Bastiaan Görts, Ramon Bulkens, Yannick Baudet, Douwe Zwaan, Jordi Toonen, Mustafa Yilmaz.
Ingevallen wisselspelers: Tom van de Rijdt, Jochem Zwaan, Tijmen Philips.